реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Для оплати роботи потрібен "індивідуальний підхід"

Для протидії зменшенню надходжень податку з доходів фізичних осіб податківці посилили контроль за дотриманням платниками чинного законодавства про оплату праці та недопущенням випадків виплати заробітної плати без перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб.
Так, з початку поточного року за результатами заслуховування керівників підприємств – боржників на засіданнях комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати 6 підприємств погасили таку заборгованість на суму 4,7 млн. грн. та перерахували до бюджету 0,54 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб.
За наслідками індивідуальної роз’яснювальної роботи, проведеної з роботодавцями щодо забезпечення своєчасності виплати заробітної плати та підвищення її рівня, заборгованість на суму 7,9 млн. грн. погасили 45 підприємств, до бюджету надійшло 0,93 млн.грн. податку. Підвищили рівень оплати праці 67 підприємств, до бюджету додатково надійшло 20,8 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.
Для запобігання втратам бюджету внаслідок приховування виплат фактичної заробітної плати здійснюється систематичний ґрунтовний аналіз у цій сфері. Проводяться спільні перевірки із залученням співробітників управління праці та соціального захисту населення , Пенсійного фонду, органів прокуратури, виконавчої служби та інших державних відомств та установ. З початку року податковою інспекцією перевірено 41 суб’єкт господарювання (фізичних та юридичних осіб), порушення встановлені на всіх об’єктах перевірки.
За наслідками вжитих заходів 7 справ передано до податкової міліції.
„Виявлення та упередження фактів порушень податкового законодавства при виплаті заробітної плати, ліквідація заборгованості з її виплат, а також виявлення і оподаткування необлікованих та прихованих доходів можливі лише за умови поєднання зусиль податківців та інших правоохоронних органів та самих громадян”, – підкреслив начальник ДПІ у м. Чернігові Федір Уляненко.
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar