реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Місцевий скандал! Чи є рішення Чернігівської ради від 27 березня 2009 року законними ?

Як відомо, згідно абз.другого частини п'ятої статті 5 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" повноваження депутата місцевої ради вважаються припиненими достроково з моменту прийняття відповідного рішення вищим керівним органом політичної партії , за виборчими списками відповідної місцевої організації якої його було обрано депутатом місцевої ради.
Таким чином:
1. Якщо відповідна Постанова Політичної ради СПУ "Про відкликання депутатів місцевих рад..." була прийнята 14 березня 2009 року, то з цього моменту вона вступила в силу і 5 депутатів від місцевої СПУ втратили депутатські повноваження.
2. Лише 30 березня цього року Чернігівський окружний адміністративний суд ухвалив постанову, якою зупинив дію Постанови Політради СПУ від 14 березня 2009р.
Таким чином з 14 по 29 березня 2009 року 5 депутатів від СПУ не мали депутатських повноважень.
3. Сесія міської ради відбувалася 27 березня 2009 року , тобто в той час коли 5 депутатів від СПУ були позбавлені депутатства і не мали права брати участь у роботі сесії.
Отже, якщо вищезгадані особи брали участь в роботі сесії 27 березня, то рішення сесії можна оспорювати в суді, як не законні.
І останнє. Можливо не випадково, що саме 20 березня цього року за підозрою в отриманні хабара був затриманий начальник управління торгівлі Чернігівського місквиконкому Артем Стах, який вже не мав на цей час статусу депутата міської ради. Більше того, не факт, що А.Стах досі залишається депутатом міської ради, як його троє колег, що звернулися до суду, який на їх прохання призупинив рішення вищого органу СПУ від 14 березня цього року до розгляду справи по суті.

Сергій Соломаха





Коментарі (0)
avatar