реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Що роблять з податковими боржниками?

Рівень добровільної сплати податків у м. Чернігові високий і становить майже 95%. Проте є платники, які не поспішають розраховуватися з бюджетом. Щомісяця новостворений борг за деклараціями становить близько 1млн.грн. Відтак на початок квітня рівень податкового боргу до зведеного бюджету склав 75,5 млн. грн.
Як повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернігові Олександр Кадощенко, відділом погашення прострочених податкових зобов’язань ліквідовано понад 3млн.грн. податкового боргу.
Активні заходи стягнення (вилучення готівки, реалізація майна, виставлення платіжних вимог) становлять 15%. Реалізовано майна боржників на суму 200 тис.грн., вилучено 41,0 тис.грн. готівки, стягнуто платіжними вимогами майже 93тис. грн.
По 31 підприємству-боржнику порушені справи про банкрутство. Цього року такий статус отримали 24 підприємства. До бюджету надійшло 100 тис.грн.
З початку року до господарського суду направлені позови щодо стягнення у 58 платників боргу в судовому порядку.
По 53 підприємствах видано наказ про стягнення боргу виконавчою службою - за рахунок активів платників на суму понад 3 млн.грн.
У результаті в судовому порядку стягнуто 20,0 тис.грн., які вже надійшли до бюджету.
Викликає занепокоєність стан розрахунків з бюджетами і суб’єктами господарської діяльності – фізичними особами. Їх заборгованість становить 12,6 млн.грн.
Бажаючі можуть зателефонувати за номером 652821 і з’ясувати наявність та суму свого боргу.
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar