реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів і криза. Чернігівський завод радіоприладів «ВАТ ЧеЗаРа»

Збори чернігівського активу, що відбулися минулого тижня у міській раді, мали доволі багато учасників — представників підприємств, бюджетників, політичних партій. Збори розпочали з перегляду фільму «Події року – 2008», у якому було розказано про досягнення міської влади за минулий рік.

А журналісти винні!!!

Першим мав слово голова правління ВАТ ЧеЗаРа Костянтин Колесник.
— Всякі чутки та розмови довкола ЧеЗаРи велися цілий рік, — твердо заявив він, — але ЧеЗаРа є і буде жити. Хоча у 2008 році ми спрацювали не найкраще, на 22 млн гривень не виконали планів з реалізації продукції — винні у цьому росіяни. Торік ми заплатили 25 млн. грн. податків.
Зараз на заводі працює 3041 осіб, звільнили 300 осіб, в основному пенсіонерів. Взяли на роботу у 1-му кварталі 70 токарів-фрезерувальників. Заборгованості зі заробітної плаи немає. Торік зазнали збитків на 40 млн грн. Це зумовлено також і тим, що передали до комунальної власності поліклініку, лікарню та гуртожиток, 16 млн грн виплатили до Пенсійного фонду.
Пан Колесник здивувався також, чому підняли в 3 рази орендну плату за користування землею. Тож він був змушений звернутися до Юлії Тимошенко. Також голова правління ВАТ «ЧеЗара» констатував, що акції потрапили до рук акціонерів з Чехії випадково.
«Подумайте, як у 26-річного бізнесмена може бути на руках більшість акцій?» — запитав він у залу. Поскаржився К.Колесник і на те, що за рік пережив 35 перевірок! А потім «наїхав» на пресу. Виявляється, вона була винна у поширенні інформації про те, що чернігівська горілка виготовляється на основі води «з-під крана».
Але ж, вибачте, це була офіційна інформація КРУ, яку так ніхто й не спростував.
Затим пан Колесник оприлюднив цікавий факт: виявляється, у кожній російській ракеті — на 5 млн грн чезарівської продукції.

Олександр Ясенчук






Коментарі (0)
avatar