реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ТЕРМІНОВО. У Чернігові бійці спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл» «розрізали» натовп

«Операція «Хвиля» - не демонстрація сили» - заявив, підсумовуючи результати командно-штабних і тактико-спеціальних навчань, начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Іван Катеринчук.
27 березня в нашій області проводилися планові командно-штабні і тактико-спеціальні навчання щодо припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень. Щороку такі навчання проводяться в одній з областей України. Цього року вони пройшли на Чернігівщині.
Вся Україна умовно поділена на 5 так званих оперативних зон реагування. Чернігівська область входить до Північної зони оперативного реагування №1, до якої також відносяться Київська, Житомирська, Сумська області та місто Київ. Міліцейські керівники саме цих регіонів прибули цього дня до Чернігова аби побачити на власні очі та оцінити здатність правоохоронців Чернігівщини контролювати громадський порядок в типових та екстремальних ситуаціях.
На координаційній нараді, яка передувала практично-показовим вправам, були присутні заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України генерал-майор міліції Іван Прошковський, начальник Управління Північного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Юрій Жуковський, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації Ігор Куц, заступник начальника Управління СБУ в Чернігівській області полковник Анатолій Солонець, начальник ГУ МНС в Чернігівській області полковник служби соціального захисту Анатолій Шаповал, а також начальники міліції громадської безпеки та командири військових частин внутрішніх військ з Київської, Житомирської, Сумської областей та міста Києва.
На нараді, яку відкрив начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Іван Катеринчук, було розглянуто мету, основні цілі та завдання командно-штабних навчань. Заступник начальника Управління - начальник міліції громадської безпеки УМВС полковник міліції Іван Гамор представив присутнім стратегію і тактику дій своїх підлеглих для досягнення поставлених завдань.
Друга частина навчань пройшла на полігоні ГУ МНС України в Чернігівській області в Старому Білоусі. Міліціонери відпрацьовували ситуацію, коли розбурханий натовп невдоволених громадян намагається організувати масові заворушення та вчинити порушення громадського порядку. На заклики про припинення правопорушень хулігани не реагують. В цій ситуації правоохоронці змушені були застосувати методи силового реагування.
"Залізний клин" з числа працівників патрульної служби та спецпідрозділів "Беркут" та "Сокіл" повільно але впевнено "розрізав" натовп порушників на декілька груп, з яких потім були вилучені найактивніші учасники та підбурювачі. Решта ж учасників, залишившись без своїх "лідерів", розпорошилися по території.
Підводячи підсумки операції "Хвиля", заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України генерал-майор міліції Іван Прошковський відзначив високий рівень підготовки правоохоронців Чернігівщини та висловив сподівання, що їхні вміння та навички достатні для того, щоб втримати ситуацію під контролем у екстремальній обстановці.
У свою чергу головний міліціонер області Іван Катеринчук нагадав журналістам, що навчання за сценарієм операції "Хвиля" ні в якому разі не є демонстрацією сили чи "грою м'язів" міліції Чернігівщини, а є методом вдосконалення професійних навичок і підвищення рівня підготовки співробітників.

Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar