реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

І під час кризи Чернігівська влада йде до людей

Виїзний день-приймальня у Талалаївському районі

Черговий виїзний день-приймальню провів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко у Талалаївському районі. Він та його заступники відвідали загальноосвітню школу I-III ступенів у селі Українське та центральну районну лікарню. Обидва об’єкти досить проблемні: у школі внаслідок непрофесійного ставлення до проведення ремонтних робіт у класах провалилася підлога, а будівельні роботи у ЦРЛ тривають вже не перший рік.

Оглянувши навчальний та медичний заклади, керівник області пообіцяв: підлога у школі буде негайно замінена, а друга черга районної лікарні – найближчим часом добудована.

Не менш важливі питання порушували і мешканці району, що прийшли на особистий прийом до голови облдержадміністрації. Основна проблема – забезпечення населення району якісною питною водою. У відповідь Володимир Хоменко зазначив, що область виконає роботи по бурінню свердловини, далі працюватиме район. Також він пообіцяв допомогу в облаштуванні доріг з твердим покриттям. Загалом цього дня на прийомі у голови облдержадміністрації побувало 17 чоловік.

Особливе занепокоєння викликає стан агропромислового комплексу Талалаївського району. Саме на цьому під час зборів активу зробив наголос голова облдержадміністрації. Керівництво району сьогодні не має відповіді на запитання, чому в районі з найбільшим природним потенціалом в області і чітко вираженою сільськогосподарською спеціалізацію немає плану подальшого розвитку аграрного сектору. Можливо саме тому на кращих землях півдня області, де повинна бути найбільша конкуренція за обробіток ґрунту, найнижча плата за земельні та майнові паї.

Володимир Хоменко наголосив: майбутнє Талалаївського району - подальший розвиток тваринницької, рослинницької та переробної галузей за умови правильної розстановки акцентів у виробничих відносинах і напрямку інвестицій. Але якщо розвиток рослинництва більш-менш стабільний, то виробництво тваринницької продукції зменшується, поголів’я великої рогатої худоби скорочується, переробка відсутня.

Вихід з цієї ситуації - пошук такого інвестора, який би міг відновити або створити нові переробні підприємства, а це, передусім, дасть нові робочі місця в районі, де рівень зареєстрованого безробіття майже вдвічі більше від загальнообласного. Керівник області підкреслив: вся продукція, що виробляється на території району, має перероблятися на місці і доходити до місцевого споживача у вигляді товарів на полицях магазинів.

Володимир Хоменко акцентував увагу на необхідності надання переваги місцевим інвесторам, які, передусім, нестимуть соціальну відповідальність за розвиток того населеного пункту, де збираються працювати.

«Життя і доходи району даватиме земля – ось чому я наголошую на необхідності вашого бачення подальшого розвитку АПК. Інвестори приходять на найдорожче, що у вас є – на вашу землю. Чому ж кредити банкам вони повертають, а селянам за користування землею дають мізерні 1,5%? Усі ми повинні усвідомити, що земельні та майнові паї – практично єдине джерело існування селян, плата за які надзвичайно мала за такі родючі землі. Ми живемо з цими людьми на одній землі, дихаємо одним повітрям – тож давайте працювати так, щоб нам не соромно було дивитися їм в очі», - сказав Володимир Хоменко.

Під час зборів активу також зазначалося, що те, з якими результатами район вийде на кінець цього складного і напруженого року, значною мірою залежить від консолідації зусиль виконавчої влади, місцевого самоврядування у тісній співпраці з господарюючими суб’єктами району. Серед основних завдань – в умовах обмеженості бюджетного фінансування, обігових коштів підприємств, загостренням боротьби за зовнішні інвестиційні ресурси необхідно спрямувати всі зусилля на забезпечення стабілізації роботи економіки, відновлення позитивних тенденцій, мінімізації негативних соціальних наслідків фінансово-економічної кризи, посилення соціального захисту найбільш вразливих верств населення.

На фото: парк у Талалаївці
Прес-служба Чернігівської обласної державної адміністрації






Коментарі (0)
avatar