реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«В будь-який час дня чи ночі» чекає Юлія Тимошенко на Віктора Януковича

У день, коли Партія Регіонів проводила по всій країні антиурядову акцію протесту, голова Чернігівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» - перший заступник обласної організації Наталія СУЩЕНКО, провела брифінг для журналістів, на якому озвучила позицію українського уряду та, зокрема, позицію Юлії Тимошенко.
Пані Наталія акцентувала увагу на причинах, які призвели до кризи в Україні. «Стрімке згортання попиту на наші основні експортні товари та кредитно-грошове зневоднення економік всіх країн світу, - йдеться у заяві БЮТ, - призвели до падіння виробництва з неприємними соціальними наслідками для мільйонів і мільйонів українських родин. На цьому фоні цілком зрозумілим є посилення протестних настроїв у суспільстві».
І хоча в уряді розуміють і поважають право громадян на мирні акції протесту, однак урядовці, як зазначила Наталія Сущенко, категорично не сприймають бажання Партії Регіонів «спекульнути» на людській біді «заради досягнення егоїстичних політичних цілей».
Партія Регіонів, йдеться далі у заяві, – партія найбільших власників України, в якій сконцентрована величезна кількість володарів «заводів, газет, пароходів». Наталія Сущенко зауважила, що ще раніше, в часи надприбутків, замість того, щоб модернізувати виробництво, підвищувати його конкурентоспроможність, багато хто з них левову частку коштів виводив в офшори, «тобто ховав за межами України. Тепер вони скорочують виробництво, зарплати, звільняють людей чи направляють їх у вимушені відпустки».
БЮТ заявляє про те, що восени минулого року прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала усі сили, представлені у Верховній Раді, утворити проукраїнський політичний союз для спільної боротьби з потужними зовнішніми викликами, які постали перед національною економікою. «На жаль, - як повідомляється у заяві БЮТ, - наша рука, протягнута Партії регіонів, зависла у повітрі. Керівництво ПР, на відміну від БЮТ, Блоку Литвина та частини Блоку «НУНС», злякалося відповідальності й пішло шляхом дешевого політиканства, обрало стратегію «чим гірше для України, тим краще для опозиції». У цьому вони знайшли щирих спільників і в секретаріаті Президента».
Наталія Сущенко акцентувала увагу на тому, що пропозиція Юлії Тимошенко щодо консолідації всіх політичних сил для боротьби з кризою залишається в силі. «Такий крок сьогодні потрібен як ніколи, - йдеться у заяві. - Партія регіонів має вибір, з чим чи з ким їй боротися – чи з кризою, чи з Урядом».
Голова Чернігівської міської організації ВО «Батьківщина» підкреслила, що в уряді «терпляче й довго чекають обіцяних Януковичем антикризових пропозицій – в будь-який час дня чи ночі».
Наталія Сущенко наголосила: «Уряд же й надалі робитиме все від нього залежне, щоб мінімізувати вплив світової кризи на Україну. Україна переживає не найкращі часи – як і весь світ. Ми не прикрашаємо дійсність, але й паніку сіяти нікому не дозволимо».

Сергій КОРДИК

ПЛЮСИ ВІД УРЯДУ в подоланні світової кризи
(матеріал наданий Чернігівською обласною
організацією ВО «Батьківщина»)

Уряд, попри світову економічну кризу, вчасно виплачує всі пенсії й соціальні виплати.

Економічна криза в Україні є наслідком та частиною світової економічної кризи. На цьому спекулюють опоненти Уряду, які поширюють неправдиві тези про те, ніби економічна криза – суто українська проблема. Роблять вони це з метою дискредитації Юлії Тимошенко. Однак, попри світовий характер кризи, Уряд вчасно, день-у-день здійснює всі соціальні виплати. Розірвання угод Пенсійного фонду з “проблемними банками” ніяк не вплинуло на терміни виплати пенсій.

Кабмін підвищує пенсії людям і скорочує зарплати міністрам

Кабінет міністрів установив коефіцієнт підвищення пенсій 1,0674 в 2009 році, що буде застосований з 1 березня. Про це сказано в постанові Кабміну №198 від 11 березня. Кабінет Міністрів на засіданні 18 березня ухвалив постанову про зменшення вдвічі зарплат прем’єр-міністра, віце-прем’єр-міністрів та міністрів на період з 1 квітня 2009 р. до 1 січня 2010 р. у зв’язку із світовою фінансовою кризою.

Обсяг зростання промислового виробництва у лютому становив 5,4% до рівня січня 2009 року. Деякі галузі у лютому до січня дали приріст до 20%.

Металургійні підприємства України з початку поточного року продовжують відновлювати обсяги виробництва металопродукції.

Україна рекордно заощаджує газ

У 2009 році Україна використає в цілому 55,9 мільярда кубометрів газу. З таким прогнозом виступила державна компанія «Нафтогаз України». В 2008 році аналогічний показник становив 75 мільярдів кубометрів.

Уряд забезпечує посівну кампанію: через Аграрний фонд аграріїв фінансуватимуть для проведення весняно-польових робіт
Аграрний фонд готовий викупити за ринковими цінами все заставне зерно. «Ми готові закупити все зерно минулого врожаю, включаючи кукурудзу, ячмінь. Я думаю, що це дасть можливість направити на посівну приблизно 2-2,5 млрд. грн. додатково», - підкреслила Прем’єр-міністр. Юлія Тимошенко також нагадала про домовленість з Кременчуцьким нафтопереробним заводом щодо ціни на дизельне пальне для аграріїв, яка складатиме 4200 грн. за тонну та про домовленість з хімічними підприємствами щодо продажу аграріям мінеральних добрив за цінами, не вищими за експортні.

Державний бюджет за січень-лютий 2009 року перевиконано на 2,9%.

Надходження до Державного бюджету передбачалося у сумі 26,8 млрд. грн., а мобілізовано доходів до загального і спеціального фондів Держбюджету 27,6 млрд. грн.

Уряд домовився з МВФ, Японією і Францією, про надання кредитів Україні на вигідних умовах. Особливо великий кредит з МВФ – 16,2 мільярди доларів.

В Україні створено великий держрезерв енергетичного вугілля, у якому в березні було накопичено понад 3 мільйони тон вугілля.

В Україні також накопичено 27 мільярдів газу - його закачано в підземні сховища.

В Україні створено Стабілізаційний фонд Державного бюджету, який наповнюється коштами і буде забезпечений у повному обсязі. Його розмір у березні становив 2,7 мільярди гривень.

Уряд вчасно розраховується за газ, спожитий Україною
Уряд ухвалив проект законопроекту, який передбачає введення податкових канікул на 10 років для підприємств, які використовуватимуть альтернативні та відновлювальні джерела енергії. Прем’єр-міністр відзначила, що прийняття цього законопроекту Верховною Радою сприятиме заміщенню до 25% альтернативними та відновлювальними джерелами енергії у загальному енергетичному балансі України. За її словами, на сьогодні таке заміщення становить 0,83%, у той час коли відповідно до світових стандартів енергозбереження має складати від 15% до 25%.

Україна практично уникла загрози дефолту. Міжнародний валютний фонд не бачить ризику дефолту країн Центральної і Східної Європи, які сильно постраждали від фінансової кризи, зокрема України. Про це заявив глава Європейського департаменту МВФ Марек Бєлка.






Коментарі (0)
avatar