реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Козацький рок на Чернігівщині. Анонс.

24 березня, о 16.00, у актовій залі Чернігівського літературно-меморіального музею-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться сольний акустичний концерт лідера гурту "Тінь Сонця" – Сергій Василюка.
Наступного, 25 березня концерт відбудеться у Прилуках. о 14.00 в приміщенні медичного училища. За сприяння прилуцької "Просвіти"/
Заходи на Чернігівщині відбуваються за сприяння громадського руху «Велика Сіверщина».
Руху направленого на збереження традиційної чернігово-сіверської культури, зокрема говірки.
http://www.pakul.donas.in.ua

Сергій Василюк є уродженцем Києва, але історичне коріння його роду тягнеться також і з села Тупичів, Городянського району. Тож і не дивно, що він завітав на Чернігівщину.
- Щодо "Тіні Сонця", то сподіваюся, після мого акустичного туру географія наших виступів збільшиться. - ділиться сподіваннями в інтерв’ю Сергій Василюк.

Гурт "Тінь Сонця" представляє унікальний в Україні і світі жанр "heavy-folk" (у народі - "козацький рок"), змішавши в своєму звучанні бандуру та скрипку з традиційним для рок-музики гітарним супроводом. Цікава й ідеологія гурту: в умовах глобалізованого сьогодення відроджується славетна українська минувшина, а напівзабута міфологія постає реальністю.

Світ "Тіні Сонця" - це стрімкий політ поза часом. Саме тому в композиціях гурту повертаються у світ явний вже ледь не забуті святині. Своє світосприйняття команда ставить на перше місце - духовна основа музики народжується неодмінно на Руській Землі: Наддніпрянщині, Поліссі... Саме тому, кожен зі слухачів разом із "Тінню Сонця" у вирії вітру може поринути понад невмирущим Степом, Дніпром або опинитися у забутих людьми хащах. І якщо альбом "Над диким полем" (2005) гурт присвятив суто Україні та її найяскравішій історичній сторінці - козацтву, то "Полум’яна рута" (2007) містить колорит усієї Русі. Найкращий приклад тому - "Пісня Чугайстра", яка за короткий час встигла стати шанованою в сусідній Білорусі.

Сергій Василюк - беззаперечний лідер гурту, пройшов шлях від самого створення бенду до сьогодення, співає українською та білоруською, енергійна, але досить поміркована особистість. Народився він у самісінькому центрі Києва. З дитинства, як сам зізнається, був ярим шанувальником географії - завжди був картографом, коли необхідно було створювати мапи "нашої" і "чужої" території. Сергій Василюк цікавився природоохоронними справами і свого часу презентував київську "Спілку друзів природи". Співає з дитинства.
- Найбільше щастя для мене - єднання з публікою. Я щасливий, що наші тексти у багатьох в пам’яті. Це найважливіше для мене, - запевняє Сергій Василюк. - Часом буває складно, та куди дінешся - це те, для чого ми живемо. Неймовірно радію, коли народжується нова пісня.

Олександр ЯСЕНЧУК, використано матеріали сайту «Народний Оглядач»






Коментарі (0)
avatar