реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Про вибори на Тернопіллі і не тільки про це. ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ПОГЛЯД БЮТу

Як відомо, 15 березня на Тернопіллі відбулися вибори до Тернопільської обласної ради, за результатами яких Блок Юлії Тимошенко посів четверте місце.
З цього приводу голова Чернігівської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Наталія СУЩЕНКО ознайомила журналістів із заявою Блоку Юлії Тимошенко.


ДОСЬЄ. Наталія СУЩЕНКО (на фото)

Молода і приваблива на вигляд жінка, хоча і ветеран Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» (10 років у партії). № партійного квитка – другий. На посаду голови міської організації партії запропонована народним депутатом Іваном Куровським, про якого у 2006 році колишня голова міської організації Світлана ГЛУЩЕНОК говорила так: «Найкраща людина, яку я знаю і за якого ніхто більше не знає про проблеми села, ніж він». Незважаючи на це, поважний депутат ставку зробив на молодь і на «міський прогрес».
Основні постулати Наталії СУЩЕНКО(з її виступу на прес-конференції): «Кожний депутат у міській раді – особистість. По-іншому - бути не може». «Буду все робити від мене залежне, аби в нашій партії не було кризи». «Будь-який конфлікт позитивно впливає на вирішення того чи іншого питання. Але вважаю, що конфліктів якомога менше повинно бути, за винятком хіба що дріб’язкових суперечок і окремих думок – не більше».

Суть заяви полягає у тому, що БЮТ не визнає результатів цих виборів. Як стверджують самі заявники, ці вибори – чиста фальсифікація, а тому вони звертатимуться до суду для оскарження негативних для цієї політичної сили наслідків виборів.
«Апелянти» наводять свої аргументи недійсних, на їх думку, заходів. Наприклад, як вони зазначають, реальна кількість виборців, що проголосували, не перевищувала 30 відсотків, але за годину до закінчення голосування «було вкинуто ще 20 відсотків бюлетенів».
«Політологам-початківцям відомо, що партія, - йдеться у заяві Блоку Юлії Тимошенко про партію "Єдиний центр", - яка має нуль цілих нуль десятих відсотка впливу та рейтингу як в цілому по країні, так і в окремих областях, не може мати успіху без фальсифікацій».
Але це – поки що заяви і аналогії подібно до цієї, як колись колишня прокучмівська партія масово (доведено рішеннями судів) на виборах 2004 року займалась справжньою фальсифікацією процесом і результатами виборів. Цього разу фактів для аргументації такого бачення керівництвом БЮТ і спростування результатів березневих виборів, як на мене, поки що у тієї політичної сили бракує. Якби було не так, напевно, пані Наталія зуміла б хоч у загальних рисах відтінити і охарактеризувати окремі нюанси позиції організації, яку вона очолює в Чернігові, не кажучи вже про те, що і свою особисту думку можна було б оприлюднити.
А тому на моє резонне запитання як ви думаєте, якби БЮТ не чинив опору у проведенні виборів у Тернопільській області, то, можливо, набрав би значно більше голосів, пані Наталія відповіла: «Є завдання (малось, очевидно, оприлюднення заяви), і ми його виконуємо». Ну що ж: така відповідь – теж позиція.

Оскільки голова місцевої організації Наталія СУЩЕНКО ухилилась від відповідей майже на усі запитання журналістів щодо ситуації по виборах у Тернополі, довелося поспілкуватися на інші проблематичні теми, які охоплюють діяльність міської організації ВО «Батьківщина».

Та коли журналісти намагались звузити питання до місцевого рівня, то і тут наштовхнулися на «гру в мовчанку». Бо обережність пані Наталія проявила і при висвітленні питання стосовно взаємовідносин між організацією, яку вона очолює в Чернігові, і деякими представниками інших партій. Адже журналістам було цікаво дізнатися про відголос політичних сил в області і реакцію на це керівництва міської організації ВО «Батьківщина», і чи вплинув такий перебіг подій на змінний характер ділових стосунків між БЮТ та іншими течіями в чернігівському регіоні. Така цікавість насамперед виникла через те, що голова Чернігівської організації пропрезидентської партії «Єдиний центр» Володимир Приходько є заступником голови і керівником апарату облдержадміністрації, а на виборах у Тернополі ця партія значно обігнала БЮТ і посіла друге місце. Однак, голова міської організації ВО «Батьківщина» делікатно самоусунулась від будь якого, навіть поверхового, аналізу з приводу цього питання.

В той же час, від Наталії СУЩЕНКО журналісти дізналися, що останнім часом атмосфера у очолюваній нею партійній структурі стабілізувалась. Конфлікт, який набув обертів після ротації в кадрових перестановках міської організації, вичерпався. Особисто-партійних стосунків пані Наталія зі своєю попередницею (за посадою) Світланою ГЛУЩЕНОК майже не підтримує. «На засідання бюро, наради, які я запрошую її, - повідала нинішня голова міської партійної організації, - вона не з’являється».

Керівник місцевої структури ВО «Батьківщина» Наталія СУЩЕНКО репрезентувала деякі цікаві програми. Наприклад, організація незабаром масово проектуватиме свою програму «Соціальна аптека», яка вже діє в деяких регіонах України і має на меті реально задовольнити потреби незахищених верств населення. Насамперед, такий крок викликаний не популістськими намірами, а тим, що Президент України відмінив своїм указом рішення Кабінету міністрів України про заборону підвищення цін на ліки в аптечній мережі країни. Відомо, що таке заперечення Президента України було мотивовано тим, що буцімто на медичному ринку міг виникнути дефіцит на ліки і спекуляція ними. Така аргументація відміни заборони абсолютно не підкріплюється реальністю. Причина зникнення, вже на другий день, багатьох медичних препаратів з аптек, після рішення Кабміну, була викликана, перш за все, картельною змовою тих, хто сьогодні заправляє медичною сферою і щоденно поповнює свої прибутки. В результаті – шалений стрибок вверх цін на медикаменти, що власне відбулося і з продуктами.

Журналісти цікавились і долею чотирирічних хлопчиків-близнят Дениска та Діми, як народились з тяжкою формою ДЦП, а операцію яким оплачувала (1700 доларів США) обласна та міська партійні організації ВО «Батьківщина».
«Фінансова допомога відчутна, а наслідки (результати) не дуже такі, як хотілося б» - зауважила пані Наталя.

Наталія СУЩЕНКО відповіла на кілька запитань стосовно проблем, які виникнули останнім часом навколо компанії «СОЮЗ» (адже керівник цієї розгалуженої структури є членом партії «Батьківщина»), і непорозумінь зі своїми партнерами. Офіційна причина конфлікту – заборгованість «Союзу» постачальникам товарів. Однак основа цього «інциденту» ховається у глибших нетрях боротьби за бізнесове виживання при перерозподілу сфер фінансово-економічного впливу. Прибуток – основне підмур’я цього явища і конкретного конфлікту. Але то все криється в тенетах замаскованого лабіринту.
А попереду, як на долоні, - широке поле для неосяжної діяльності ВО «Батьківщина» і Блоку Юлії Тимошенко, бо життя вирує, а партії такого масштабу знаходитись в тіні аж ніяк незручно.

Сергій КОРДИК






Коментарі (0)
avatar