реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Працюєш? Оформляй роботу документально

Податківці міста постійно контролюють наявність свідоцтв про державну реєстрацію суб’єктів господарської діяльності у громадян та СГД – фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність у різних галузях. За результатами перевірок складаються протоколи про адміністративні правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Підприємці, по яких були встановлені факти використання праці найманих робітників без оформлення трудових відносин, викликаються для співбесіди з керівництвом ДПІ з питань оформлення трудових відносин з такими особами, надання пояснень та роз’яснення податкового законодавства.

З початку року проведено близько 700 перевірок, легалізовано майже 300 робочих місць, залучено до державної реєстрації 76 громадян.

Зокрема, при перевірці гр. С., яка здійснювала торгівлю продтоварами біля ринку “Стрілецький”, встановлено відсутність у неї документів на право здійснення торгівлі. За результатами перевірки на цю громадянку складено протокол про адміністративне правопорушення за здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації.

При перевірці СГД – фізичної особи З., який займається виготовленням корпусних меблів у м. Чернігові, встановлено використання підприємцем двох найманих працівників без оформлення трудових відносин. У подальшому ці працівники оформили свої трудові відносини з підприємцем.

Подібні факти протоколюються, матеріали по них направляються до Територіальної державної інспекції праці у Чернігівській області та прокуратури м. Чернігова.

Віктор Шкібтан, завідувач сектору оперативних перевірок ДПІ у м. Чернігові






Коментарі (0)
avatar