реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Грифон» охороняє суд

Міліціонер спецроти судової міліції Олександр Корж володіє прийомами рукопашного бою, влучно стріляє з пістолета та має добру фізпідготовку, як і інші бійці підрозділу.

У давнину Грифоном називали міфічну істоту, яка вартувала біля скарбів скіфів. А в наш час «Грифон» – це спецпідрозділ судової міліції, котрий охороняє приміщення судів, захищає учасників судового процесу та забезпечує громадський порядок під час судових засідань. Якщо позивачу, потерпілому чи свідку загрожує небезпека, вони можуть звернутися по допомогу до грифонівців.

У нашому районі цей підрозділ з’явився два роки тому. Взагалі ж він працює в Україні вже близько 10 років.

Зараз менське відділення спецроти судової міліції складається з чотирьох бійців, один із них – менянин, інші – жителі Березни. Працюють вони по черзі. Також по черзі раз на тиждень їздять до Чернігова на навчання. Там тренуються у стрільбі з пістолетів, вправах рукопашного бою, вивчають законодавство, проходять гуманітарну підготовку…

На службі грифонівці мають пістолети, спеціальні засоби, бронежилети. Відвідувачі можуть потрапити до суду, пред’явивши документи та пройшовши через металошукач. Також працівники спецпідрозділу повинні перебувати у залі судового засідання при винесенні постанов по резонансних кримінальних справах.

– На щастя, поки що серйозних проблем із порушниками не було, – говорить міліціонер спецроти судової міліції «Грифон» Олександр Аношко. – Буває, що на судові засідання хочуть потрапити люди у нетверезому стані. Або ж родичі потерпілого намагаються завдати шкоди обвинуваченому, проявляють неповагу до суду, порушують порядок, тоді втручаються наші співробітники.

За словами Олександра Аношка, у майбутньому планується збільшення кількості працівників підрозділу. Тож хлопці, які відслужили в армії та мають добру фізичну підготовку, можуть звертатися до судової міліції щодо працевлаштування, телефон у Мені – 3-14-17.

Сергій ЛАВСЬКИЙ, "Наше слово". Фото автора.






Коментарі (1)
avatar
1
Хто кого охороняє? smile
avatar