реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Половина чернігівців вважає своє місто брудним

25 – 28 лютого 2009 року «Громадська Думка» провело опитування жителів Чернігова про чистоту нашого міста. Методом телефонного інтерв'ю було опитано 1120 жителів міста старше 18 років.

Статистична погрішність вибірки (з вірогідністю 95%) не перевищує 2,93%.

РЕЗЛУЛЬТАТЫ ОПИТУВАННЯ

Чернігів сьогодні – чистий, доглянутий або навпаки – брудне, недоглянуте місто?

Брудний, недоглянутий – 49%
Чистий, доглянутий – 19%
Залежить від району – 32%

Майже половина чернігівчан (49%!!!) вважають наше місто брудним і недоглянутим. 19% чернигівців настроєні оптимістично, на їх думку, Чернігів чисте і доглянуте місто. Ще 33% чернигівців вважають, що рівень чистоти залежить від району міста, є чисті і доглянуті, а є брудні і недоглянуті райони.

Від кого залежить чистота міста в першу чергу?

Від звичайних жителів – 78%
Від роботи комунальних служб – 20%
Від представників влади – 2%

78% жителів Чернігова вважають, що чистота міста в першу чергу залежить від нас самих. Кожен п'ятий черниговец покладає відповідальність за чистоту і порядок в місті на комунальні служби. Ще 2% жителів нашого міста впевнені, що чистота міста в першу чергу залежить від представників владних структур.

Оцініть роботу комунальних служб по прибиранню міста від сміття

1” – 3%
“2” – 11%
“3” – 55%
“4” – 26%
“5” – 4%

За підсумками дослідження можна упевнено сказати – наші комунальники працюють на тверду трійку, так вважають 55% черниговцев. Нижчу оцінку в 1 бал працівникам комунальної служби поставили 3% жителів нашого міста. 2 бали – 11% респондентів. Майже кожен четвертий черниговец вважає, що комунальні служби справляються з прибиранням міста від сміття на четвірку. І лише 4% жителів Чернігова змогли оцінити роботу комунальних служб вищою оцінкою.

Що потрібно робити, щоб Чернігів став чистим?

Збільшити кількість урн, сміттєвих баків в місті – 40%
Посилити контроль роботою комунальних служб – 26%
Проводити разові добровільні суботники – 17%
Використовувати комплекс методів – 10%
Проводити освітню роботу серед населення – 4%
Штрафувати порушників – 3%

40% чернигівців вважають, що для того, щоб Чернігів став чистим досить збільшити кількість урн і сміттєвих баків в місті. Майже кожен четвертий черниговец (26%) вважає, що для цієї мети необхідно посилити контроль над роботою комунальних служб. Проводити разові добровільні суботники, для досягнення чистоти в Чернігові, вважають потрібним 17% опитаних. Кожен десятий житель Чернігова пропонує не зупинятися на одному способі досягнення чистоти в нашому місті, а використовувати всі вищеперелічені методи в комплексі. Проводити освітні програми серед населення пропонують 4% черниговцев. Ще 3% жителів нашого міста вважають, що для того, щоб Чернігів став чистим потрібно штрафувати людей, що порушують чистоту міста.






Коментарі (0)
avatar