реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

МОЛИТВА СУЧАСНОЇ ЖІНКИ. ПОГЛЯД ЧЕРНІГІВЧАНКИ

7 березня. Щоденний ранковий моціон: душ, чашка міцної кави, традиційний цитрус і чорний гіркий шоколад, макіяж, екскурсія по гардеробу, швидке прибирання, декілька хвилин для зачіски, декілька крапель улюблених парфумів для настрою, кожному поцілунок і фірмова чарівна усмішка. «Лечу» на роботу і молюся, щоб годині з’явилися зайві дві-три хвилини і маршрутка була не досить забита. І продовжую молитися, дивлячись на перехожих жінок: «Не дай мен,і Боже, втратити жіночність».
Жінки. Їх проклинають і обожнюють. Їх зраджують і зраджують заради них. Про них так багато написано, але про них так мало піклуються. Жінки чомусь не стають предметом турботи ані політиків і влади, ані держави загалом… Мені хотілося написати позитивно про жінок сьогодення. Я навіть окреслила ряд тем. І якщо оди не вийшло, нехай будуть тези…
Гендерна політика. Тут у мене свій погляд. Більшість жінок, гадаю, самі не розуміють, що це таке. Права? Погоджуюсь щодо права голосу, представництва в усіх сферах життя, отримання освіти (дурна жінка – це страшне), професії (робота – стимул проявити себе або зробити зачіску і макіяж). І право заробляти гроші (зверну увагу – власні), щоб, не питаючи нікого, витрачати їх, а не утримувати сім’ю з 4-х осіб.
Наше буття перетворило більшість жінок на позбавлену піклування і охайності «квадратну особу у кожусі», яка витрачає дні на здобуття «копійок» (їх вистачить лише на квартплату) і які-небудь продукти харчування. Взагалі зарплата жінки (окрема молитва) повинна ділитися на дві частини: гроші на товари з догляду за собою і сім’єю та залишок сімейного бюджету.
За власними підрахунками, на півроку жінці потрібно приблизно 10 — 12 тис. грн на білизну, косметику, парфуми, туалетні приладдя, миючі засоби, перукаря, косметолога і різноманітні дрібнички. Майже все це потрібно і чоловіку, і дитині. Тобто суму ще збільшуємо. Решта зарплати – бюджет. А зарплата чоловіка повинна витрачатися на утримання сім’ї: квартплата, харчі, одежа, машина, відпустки, навчання, ремонт... От і існуватиме тоді сім’я середнього класу.
Підтримую і право мати свободу бажань, дій, вибору. Але при цьому, впевнена, треба залишатися залежною від чоловіка. Не в усьому. Бо це є нормальним, адже справжня жінка повинна від нього залежати, щоб стимулювати чоловічу свідомість і біологічну діяльність. Це ж так природно і так гарно відчувати себе захищеною. Але завдяки феміністкам (молюся, що я не така) справжніх жінок називають співробітниками, однопартійцями, спів службовцями, і всі гасла щодо прав, на жаль, викривилися. Тобто хочете прав – беріть, але працюйте на рівні з чоловіками. Жінка біологічно не може працювати як чоловік, у неї має бути інший режим роботи, харчування і відпочинку.
Якщо вас влаштовує, коли вас ставлять на один рівень з чоловіком – це ваше право (молюся, що це не я). Але прохання до чоловіків: вчиться розрізняти співробітниць і нормальних жінок. Щоб справжніх не ображати. Пам’ятайте, що жінка – коштовна річ, її треба пестити і бавити, наче маленьку дитину. Тоді ви і результат отримаєте.
Молюся, щоб не про мене казали: жінки мають поганий вигляд, у них постійно «болить голова», вони не народжують. Після роботи, жінка є кухаркою, прачкою, прибиральницею, мамою і «рабинею пристрасті». Вранці випила кави, в обід чогось подзьобала (бо дієта). Ввечері, (після фітнесу в кращому випадку), поки приготує, прибере, знайде час для домашніх і себе — яка там їжа і відпочинок. Далі — сон, приблизно годин 5 (як у мерця) — і зранку все спочатку. І ось вона, напівголодна і напівневиспана, заклопотана роботою і побутом, одного разу дізнається, що втратила привабливість, або постарішала, або вже на 3 — 4-му місяці вагітності... І яке здоров’я і нервова система буде у тієї дитини? Тому молоді жінки намагаються вийти за багатого або поїхати за кордон на пошуки кращого життя.
А з віком до фінансових і побутових проблем додаються захворювання: смертність серед чоловіків 40 — 50 років — і ось воно, твоє майбутнє, Україно!
Чому жінка, яка народжує «майбутнє країни», отримує від цієї самої держави мізерну подачку? Аж 12 тисяч гривень! Шановні можновладці, поділіть цю суму на 3 роки?! Бережіться Бога! Коли ви востаннє цікавилися, скільки коштують дитячі речі і розваги? Невже краще плодити бідноту і неуків? І як, сильні світу цього, ви можете говорити про заборону абортів? «Аборт – не гуманно», — кажете ви. А хіба гуманно народити дитину і позбавити її нормального життя? Хіба у нас належне медичне обслуговування? А житло? Де взяти гроші на нього? Кредит? Озирніться і погляньте, в якому стресі живуть ті, хто вже ним скористався. Коментарі зайві. Тому питання абортів і народження залишіть жінкам.
І попри всі проблеми я щодня віддаю молитву Богові: «Господи! Дякую тобі, що ти зробив мене саме жінкою і дав мені осмислення, що означає нею бути! Дякую, що дав зрозуміти, навіщо мені жіноче тіло і зовнішність, масажисти, косметологи, фітнес, дієти, мода, відмова від шкідливих звичок, турбота про здоров’я і вигляд, осмислене бажання мати дітей і піклуватися про людину, яка є для тебе і чоловіком, і другом, і коханцем. Сила жінки в її слабкості, тому дякую, що ти даєш мені сили щодня ці слабкості вдосконалювати. Дякую, що ти нарешті винагородив мене, змінивши не тільки зовні, а й допоміг зрозуміти поняття «справжня жінка». Так. Я – справжня сучасна жінка! І я пишаюся цим, тому що вчасно це зрозуміла! Я така, якою завжди хотіла бути і буду багато років! Бо Я – ЖІНКА!»

P.S. 8 березня. Душ, кава, шоколад, макіяж, гардероб, прибирання, зачіска, парфуми, поцілунки і фірмова чарівна усмішка. Отже, лицарі сьогодення, ми чекаємо на квіти, подарунки, побажання (ну і що там є у вас саме на цей день). Вітайте! Вперед!
Юлія НАЙДА.
м.Чернігів. На фото: автор






Коментарі (0)
avatar