реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

СБУ за УПА!

Невже і справді Служба безпеки України стає українською? Та вже ж пора – не один рік як живемо начебто у самостійній державі. Як би там не було, а 3 березня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського СБУ відкрила пересувну тематичну виставку «Українська повстанська армія. Історія нескорених. Розсекречена пам’ять». Вже така назва свідчить про те, що в нашій державі були і нескорені, і таємниці, що визнає і ця поважна інституція.
Але правду не хочуть усі чути і знати. Ось тому біля музею зі своїми антиукраїнськими закликами скандували (не хочу їх називати лівими силами, бо те, про що вони кричали, не вписується в нормальну логіку нормальних людей) ворожі і переповнені ненавистю до української ідеї прибічники вітренківської промосковської течії і комуністичної утопії.
З величезних динаміків лунало звичне для них антидержавне: що є українське - то не наше. Серед гучних промов на тему «Геть усе українське…» відрізнявся у запису виступ їхньої лідерки з Конотопа — все те огидне, що доводилося чути на подібних заходах.
— Оті в юрбі люди, що зібрались під стінами музею і вигукують антиукраїнські гасла, отримують українські пенсії, живуть тут, на українській землі, а правди не хочуть чути, — у своєму виступі під час відкриття виставки зауважив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації-керівник апарату Володимир Приходько.
— Сьогодні Службою безпеки України здійснюється системна робота із розсекречення та оприлюднення документів, що знаходяться в її архівах та містять об’єктивні факти про діяльність радянських органів безпеки та організацій українського визвольного руху, — наголосив Володимир В’ятрович, начальник галузевого державного архіву СБУ, кандидат історичних наук, який і очолив робочу групу. Якби таких людей більше працювало в державних структурах, як пан Володимир, то Україна вже б давно стояла на міцних підмурках, і руйнувати її державність не доводилося б подібним соціалістичним «прогресивникам».

На початку 2008 року при Службі безпеки України створено робочу групу, до якої увійшли фахівці, зокрема історики, із вивчення діяльності ОУН-УПА: Українського інституту національної пам’яті, Державного комітету архівів України, Інституту історії НАН України, Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Національної академії СБУ, «Меморіалу».
На виставці представлено 31 стенд, на яких демонструються понад 500 фотографій та архівних документів про правдиві миттєвості того буремного часу, про який ми – українці – ніколи не повинні забувати.

У заходах узяли участь представники обласної влади, духовенства, громадськість міста.

Сергій КОРДИК


















Коментарі (0)
avatar