реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Обсяги продукції переробної промисловості в області скоротилися на 36,3%

За січень 2009р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 644,9 млн. грн. Більше половини її припадає на переробну промисловість, зокрема 37,3% – на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.В обсягах продукції, реалізованої підприємствами добувної та переробної промисловості, 59,5% становили товари широкого та тривалого використання, 37,1% – сировинна продукція, 3,4% – продукція інвестиційного призначення.
Обсяги виробництва продукції промисловості в січні, порівняно з груднем минулого року знизилися на 20,7%, а порівняно з січнем 2008р., – на 20,8%. В Україні виробництво промислової продукції в січні проти грудня скоротилося на 16,1%, а проти січня минулого року – на 34,1%.
У переробній промисловості області, порівняно з груднем, обсяги продукції знизилися на 36,3%, менше вироблено продукції підприємствами всіх її основних видів діяльності. На 24,7% зменшилося виробництво в добувній промисловості, у виробництві й розподіленні електроенергії обсяги продукції зросли на 1,7%.
Проти січня 2008р. на підприємствах переробної промисловості виробництво зменшилося на 36,3%. Найбільш суттєве скорочення обсягів продукції (на 60–88%) відбулося в машинобудуванні, виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції, легкій, хімічній промисловості, виробництві готових металевих виробів. Наполовину скоротилися обсяги продукції в обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, на 20,3% – у целюлозно-паперовому виробництві та видавничій діяльності, на 13,5% – у виробництві харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів.
У добувній промисловості обсяги продукції, порівняно з січнем 2008р., зросли на 2,0%, у виробництві та розподіленні електроенергії – на 3,4%.

Начальник головного управління статистики у Чернігівській області Д. І. Ашихміна






Коментарі (0)
avatar