реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Хто підбурює мешканців Чернігова? ФОТОфакт

Різного роду проблем в Чернігові, як в цілому і в державі, безліч. Про невирішені справи чернігівська влада не замовчує.
Але сьогодні, 19 лютого, біля приміщення Чернігівського міськвиконкому, зібралися люди, аби висловити свій протест мерії міста та, зокрема, його голові Олександру Соколову.
Причини мітингуючих зводилися до, здавалося б, болючих питань. А це і підвищення тарифів на комунально-житлові послуги, закриття лікарні № 4, земельні питання… Так, це все сьогодні, звичайно, актуальне, якби не деякі відтінки сьогоднішньої та й не лише сьогоднішньої акції під стінами міськвиконкому.
Вкотре пересвідчуєшся – проблеми мешканців міста використовують у своїх політичних ігрищах деякі зацікавлені структури. Цього разу людей до органів чернігівської влади привели: збанкрутіла «вітренківська» партія з московською головою та конотопським хвостом, і не менш парадоксальна організація «За Чернігів», лідер якої привселюдно заявив, що для досягнення певної мети їхньої організації вони діяли дивним чином – надавали, можливо, хабарі суддям.
В основному до мерії міста прийшли члени якраз партії Вітренко (не тільки прапори засвідчували про це, а й самі члени партії це підтверджували при спілкуванні з ними) з усіх мікрорайонів Чернігова: з Шерстянки стосовно лікарні №4, з Котів щодо протікання труб в одному з житлових будинків, Олександрівки – по землі, з центральної частини міста відносно підвищення тарифів…

Міфи та дійсність

По лікарні

Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз: «Інформація, поширена серед мешканців мікрорайону Шерстянка, та оприлюднена в інтернет-виданнях, свідомо неправдива і покликана створювати соціальну напругу… Поліклініка працюватиме, як зажди, і зміни її не торкатимуться. У межах стаціонару можливі ротації відділень, однак це робиться задля покращання рівня медичної допомоги жителям міста».

Лариса Кадіна, завідувачка неврологічного відділення лікарні №4: «Наш медичний заклад (йдеться про лікарню №4) знаходиться у промисловому густонаселеному районі, причому люди, що тут живуть, працюють на камвольно-суконному комбінаті, підприємстві «Хімволокно». Якщо закриють лікарню, то люди практично залишаться без медичної допомоги. Нам дорікають, що у лікарні відсутнє відділення реанімації, але ми здійснюємо ургенцію, до нас привозять найтяжчих хворих, і смертність у нашому відділенні набагато нижче, ніж у реанімаційних відділеннях. Ми пропонуємо перепрофілювати неврологічне відділення у відділення неврореабілітації. Хворі, коли виписуються з неврологічних відділень, залишаються віч-на-віч з проблемою – замовляють масаж, лікування…Наше відділення має 25-річни йдосвід лікування хворих, наші спеціалісти мають власні наукові розробки…»

Комунальні тарифи

Нещодавно вища судова інстанція — Київський апеляційний суд — «заборонив» підвищувати в Чернігові тарифи на водопостачання.
В ході судового засідання виявилось, що при прийнятті рішення про затвердження нових тарифів міська влада порушила Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема ст.59.
Отже, Київський апеляційний суд 11 лютого 2009 відмовив представникам виконкому Чернігівської міської ради у їх проханні відновити чинність своєї постанови (рішення міськвиконкому №192 від 27.07.2007) щодо підвищенні комунальних тарифів у місті Чернігові.

Наостанок

Молоді особи, ще до закінчення акції, акуратно (ще ж пригодяться!) і хутко змотали різні гасла проти Олександра Соколова , склали їх в дорогу чорну іномарку і пішли в найближчий магазин «Союз», аби, напевно, «замочити» вдало зроблену справу, а прості люди, переважно – пенсійного віку, ще довго стояли біля міськвиконкому, сподіваючись на вирішення їхніх питань. Хоча багато з цих проблем могли б вирішити і «народні» організації, що привели сюди літніх людей.

Сергій КОРДИК.
Спілкувався з Оксаною Тунік-Фриз та Ларисою Кадіною
Олександр ЯСЕНЧУК









Коментарі (0)
avatar