реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Фінансова криза – форс-мажор кредитам. Чернігівська організація "За справедливість" діє...

Світова криза, яка охопила всі країни світу, не оминула і Україну. Це відчув вже кожний пересічний громадянин нашої держави. Підвищення цін на продукти харчування, проїзд у транспорті та ліки, безробіття, вимушені дострокові відпустки за власний рахунок.

Керівництво світових держав прикладає всі зусилля для зменшення соціальної напруги, яка виникає в умовах кризи надаючи допомогу реальному сектору виробництва шляхом зменшення ставок кредитування, оподаткування, відстрочки платежів та інше.

Це в них так там за бугром, а у нас головна сьогодні проблема боротьба за президентське крісло, яка почалася чи не з 2005 року і з кожним днем набирає обертів. Криза її влив на Україну залишаються поза увагою лідерів нашої держави та політичних сил, для них ці проблеми на другому, третьому плані. Кожний день ми чуємо, бачимо тільки звинувачення один одного або популістські заяви. На всіх рівнях начебто створюються антикризові програми., але вони не вини не вирішують одного з головних питань: повернення кредитів залучених як населення, так і суб’єктами господарювання для розвитку виробництва.

Діяльність вищих владних структур України по принципу «лебідь, рак та щука» не створює ні стабільності в державі, ні забезпечує соціальний захист її громадян, ні сприяє розвитку сфери матеріального виробництва.

Що потрібно зараз вимагати від влади ? Що повинна зробити влада негайно для зменшення зняття соціальної напруги в державі і створення умов для виходу з кризи?

По-перше, треба визнати на законодавчому рівні, що ця економічна криза це форс-мажор в ділових стосунках у державі.

По-друге, провести аналіз та інвентаризацію щодо усіх наданих кредитів, окремо по категоріях: для фізичних особам, суб’єктам підприємницької діяльності, іншим юридичним особам. Для цього визначити, які кредити були надані для забезпечення виробничої діяльності, під будівництво житла чи на споживчі товари.

По-третє, розробити державну стратегію щодо надання допомоги по обслуговуванню кредитів по кожній категорії кредитів, окремо в залежності від спрямованості кредиту.

Особливу увагу держава повинна, в першу чергу, звернути на підтримку дрібного і середнього підприємництва, що створив та забезпечує за допомогою цих кредитів робочі місця.

Проблема повернення кредитів сьогодні набула національного виплати кредитів набула національного значення. По всій Україні проходять акції протесту щодо не спроможності влади вирішувати цю проблему. В Миколаєві створена та активно діє громадська організація „Анти кредит”, в Одесі об’єдналися вантажоперевізники і висунули свої вимоги. В Черкасах, Тернополі та інших містах вже діють ініціативні групи створенню подібних організацій.

На 23 лютого цього року у Києві заплановано провести акцію біля центральних урядових установ з вимогою до владних структур щодо вирішення проблем виплати кредитів.

Чернігівська громадська організація „За справедливість”, яка надає консультації та поради з питань захисту прав громадян (тел. 933-602), підтримує цю ініціативу та закликає бажаючих взяти участь в ній.

В єдності – наша сила !

Олександр МАШИР, голова Чернігівської громадської організації „За справедливість”
Фоторепродукція Сергія Кордика






Коментарі (0)
avatar