реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Різанина у Березному –2

Понад 300 підписів зібрали жителі смт Березна Менського району під зверненням до представників влади, суддів, народних депутатів з вимогою дотриматися справедливості та покарати винних у злочині.
Що ж вимагають березнянці? Торік у селищі в ніч з 17 на 18 травня стався трагічний випадок. 31-річний Ігор Галько, перебуваючи в центральному залі кав’ярні «Радуга», завдав ножових ударів двом місцевим хлопцям – Артему Буренку та Олександру Ємцю. Досудове слідство тривало 6 місяців, протягом цього часу підозрюваного тримали у слідчому ізоляторі.
«Прокуратура Менського району винесла обвинувачувальний вердикт – умисне тяжке тілесне ушкодження та умисне середньої тяжкості ушкодження, вимагаючи позбавлення волі строком на 5 років та відшкодування збитків державі і потерпілим. Проте суддя з незрозумілих причин — йдеться у зверненні — відпускає підсудного без відшкодування збитків державі та потерпілим. Більше того, проти потерпілих відкривається кримінальна справа начебто за нанесення Ігорю Гальку легких тілесних ушкоджень. Що робити нашій молоді? Невже можна сміливо розгулювати з ножами і при першій ліпшій нагоді застосовувати їх, знаючи, що за це нічого не буде?» Риторично запитують березнянці.
Дізнаємося ж офіційну позицію Менського районного суду в особі судді Т. Г. Сови.
«Підсудний Галько І. М. — йдеться у вироку — завітав до кафе для відпочинку, наміру ж перешкоджати нікому у аналогічному проведенні часу не мав. Усі його дії — це був необхідний самозахист, адже Олександр Ємець та Артем Буренко нетверезі підійшли до нього, поводили себе агресивно, хапали його за руку, за горло. Тож він підлягає виправданню, за відсутності в його складі злочину, а справа закриттю».
Але, повторюся, ситуація не була такою, як виклала суддя Т. Сова. Тож постраждала сторона — Артем Буренко та Олександр Ємець подали заяву до Чернігівського апеляційного суду з апеляцією на вирок Менського районного суду. Найголовніше, що подібну апеляцію подав і державний обвинувачувач по справі — старший помічник прокурора Менського району Артеменко О. С.
«Вирок Менського районного суду, — йдеться у апеляції, — від 18 грудня 2008 р. є незаконним у зв’язку з невідповідністю висновків суду, викладених у вироку, фактичним обставинам справи, істотним порушенням кримінально-процесуального закону та неправильним застосуванням кримінального закону».
При цьому прокуратура зокрема спирається на те, що суд не взяв до уваги свідчення Анатолія Ларіна, котрий чув, що під час перебування у кав’ярні Ігор Галько кидав матюки у бік хлопців. Не взято також свідчення Кравченко Г. О., яка бачила розгортання конфлікту, і яка стверджує, що була штовханина, а не бійка між Ігорем Гальком та хлопцями, також вона чула ствердження Анатолія Ларіна, котрий, підійшовши до Ігоря Галька помітив у нього в руках ніж чи заточку.
Олександр ЯСЕНЧУК.
Менський район.





Коментарі (0)
avatar