реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігівські транспортники підтримали італійців та бельгійців в акції протесту

Услід за акціями протесту транспортників, що відбулися у деяких західних країнах внаслідок глибокої кризи, чернігівські підприємці 5 лютого провели свої заходи – зібралися на Красній площі, аби висловити свою незгоду з деякими рішеннями Українського уряду та законопроектами Верховної Ради стосовно підприємницької діяльності.
Учасники заходів вимагали скасувати дискримінаційні, на їх думку, підходи щодо податків та зборів відносно діяльності підприємців малого та середнього бізнесу, у тому числі транспортників, які займаються пасажирськими перевезеннями, а також індивідуальних власників, які мають автотранспорт і вимушені сплачувати високі грошові оплати.
Наталія Варнакова, голова профкому Чернігівської профспілки підприємців :
- Останній час показав, що обіцянки урядовців у зміні тих законопроектів, що вже були проголосовані у першому читанні, а інші прийняті як закони, залишилися чисто обіцянками. Сьогодні багато підприємців об’єдналися заради одного: примусити Уряд та Верховну Раду врахувати наші вимоги щодо відміни жорстких, а то й навіть жорстоких заходів, які передбачені законами та постановами. За обіцянками криється реальність: якщо законопроект буде прийнятий, ринки просто будуть змушені закритися, тому що сплачувати такий ринковий податок підприємцям та ринкам не під силу.

Керівники профспілкових представництв Чернігова згодні з тим, що закони в податковій системі відносно діяльності підприємців та ринків треба міняти, бо вони вже є дещо застарілими, але ж не через такі кроки – занадто жорсткі й незрозумілі.
До протестних заходів долучилися й інші автомобілісти - представники загальноукраїнської акції «Дістали».

Коментар Олександра Тарасовця, уповноваженого держкомпідприємництва з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернігівській області:
- Ринковий бізнес, особливо у період скорочення людей на різних підприємствах, для багатьох наших співгромадян є основною сферою діяльності, а отже поповнення сімейного бюджету. Тому зрозуміло, що податковий законопроект потребує суттєвого доопрацювання з урахуванням інтересів не тільки місцевих бюджетів, а й суб’єктів господарювання. Необхідно зменшити мінімальний коефіцієнт ставки ринкового податку в частині, де йдеться про об’єкти неторгового призначення (адмінбудівлі, стоянки, місця для сміття, туалети тощо), або ж виключити ці території, де розташовані подібні об’єкти, з розрахунку площ, які визначені для адміністрування ринкового податку.

Сергій КОРДИК









Коментарі (1)
avatar
1
"ТранспортнЫй збір" - це звучить сильно! biggrin
avatar