реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Фауна Чернігівської області: чи зменшується її чисельність?

У відповідності до ст. 2 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливські тварини, що перебувають у стані природної волі або утримуються у напіввільних умовах, належать до природних ресурсів загальнодержавного значення.
З метою забезпечення охорони, раціонального та невиснажливого використання мисливського фонду області на Чернігівщині щороку протягом січня – лютого 45 користувачів мисливських угідь, за якими закріплено 2815,5 тис. га мисливських угідь, проводять обов’язковий зимовий облік мисливських тварин.
З метою забезпечення проведення користувачами мисливських угідь якісних обліків мисливських тварин та об’єктивного встановлення лімітів добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів в сезон полювання 2009/2010 року працівники Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області спільно з працівниками Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства беруть участь у проведенні вказаних обліків.
Як правило, обліки проводяться методом шумового прогону на пробних ділянках, хоча у ТОВ «Міжрічинське» (Козелецький район) знову був застосований авіаоблік мисливської дичини.
Проведення обліків мисливських тварин дасть змогу вчергове оцінити чисельність основних видів мисливських тварин, хоча аналіз динаміки вказаної чисельності по області за попередні роки дає змогу стверджувати, що чисельність основних видів диких тварин в області за останні 2-3 роки не зменшується і стала стабільною.

Онищенко О.С., головний спеціаліст сектору взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області.





Коментарі (0)
avatar