реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Перевіряли "Чернігівську горілку". П’ять із шести партій продукції не відповідають стандарту за маркуванням

11 партій лікеро-горілчаної продукції заборонив до реалізації державний нагляд за додержанням стандартів, норм та правил ДП "Чернігівстандартметрологія" у 2008 році.

Про це повідомив заступник генерального директора державного підприємства Ігор Анищенко.
"Протягом минулого року інспектори державного нагляду перевірили 11121,11 дал лікеро-горілчаних виробів на суму 1 мільйон 332,2 тисяч гривень", - сказав він.

За словами Ігоря Анищенка, 1381 дал на суму 25,603 тисяч гривень не відповідали вимогам стандартів по маркуванню та за умовами зберігання.

За результатами перевірок державний нагляд ДП "Чернігівстандартметрологія" заборонив реалізацію 11-ти партій продукції на суму 53,443 тисяч гривень.

Інспектори також провели перевірки усіх 10 оптових баз, що реалізують лікеро-горілчані вироби на Чернігівщині. На 7 із них фахівці виявили порушення вимог стандартів, норм і правил. 6 із 48 перевірених партій продукції зберігалися в умовах, які не відповідали вимогам нормативної документації.

Основні види виявлених невідповідностей – незадовільний стан вимірювальної техніки та порушення умов зберігання. За результатами перевірок видано 10 приписів про заборону реалізації партій продукції, 10 приписів про заборону реалізації продукції, одну постанову про накладення штрафу.
Перевірка Чернігівського лікеро-горілчаного заводу "Чернігівська горілка" виявила, що п’ять із шести перевірених партій продукції не відповідали стандарту за маркуванням.

На етикетці зазначено, що до складу горілки входить вода зі свердловини глибиною понад 700 метрів. Натомість – виробники використовували воду із міського водогону.

Таким чином підприємство вводило в оману споживачів. Крім того, лабораторія ЧЛГЗ "Чернігівська горілка" не була забезпечена засобами вимірювальної техніки. На підприємстві відсутні умови для зберігання настоянок, незадовільним є вхідний контроль допоміжних матеріалів та готової продукції в частині маркування.

Всього протягом 2008 року державний нагляд ДП "Чернігівстандартметрологія" провів 137 перевірок додержання вимог стандартів при виробництві харчової продукції, продовольчої сировини і питної води. У 113 із них – виявлені порушення.

Прес-служба ДП
"Чернігівстандартметрологія"






Коментарі (0)
avatar