реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У храмі святої Катерини звершують молитви .

А от намет, встановлений біля храму прихильниками «політичного православ’я», справді став притулком для осіб сумнівної поведінки, – заявляють у Чернігівській єпархії.

Чернігівська єпархія Київського Патріархату висловлює обурення з приводу наклепів, які розповсюджують «православні» політикани щодо нинішнього стану справ у храмі святої Катерини в Чернігові, повідомила прес-служба єпархії. «Найвища судова інстанція встановила законність розпорядження голови облдержадмінстрації, яким Катерининський храм, після 15 років прохань, був переданий у користування Київському Патріархату. Але політикани, які не можуть визнати неправомрність своїх провокаційних дій навколо Святої Катерини, які протягом вже понад двох років штучно підтримують міжконфесійну напругу в Чернігові, на жаль не гребують нічим, навіть відвертою брехнею» - кажуть в прес-службі.

«Остання провокація подібного роду – поширення повідомлень про те, що у храмі святої Катерини нібито займаються пиятикою, чути викрики, тощо. Ми з усією відповідльністю заявляємо – це безглуздий наклеп! У храмі святої Катерини звершують молитви, відбуваються регулярні богослужіння, на які приходять все більше і більше людей, вперше за кілька десятків років було урочисто звершено храмове свято. А ось те, що відбувається в наметі, встановленому «політичними православними» поруч з храмом, інакще, як неподобством назвати не можна. За нашими даними прибрати цей намет просило навіть керівництво єпархії УПЦ МП, але пікетувальники не підкоряються нікому, крім своїх «роботодавців». За два з половиною роки «протести» стали для них видом праці, яка не пагано оплачується проросійськими політиками. Можна пересвідчитися, що цей намет став притулком для осіб без певного місця проживання, які за харчі та платню готові «протестувати» місяцями. Але яке все це має відношення до православної віри?» - відзначили в єпархіальній прес-службі.

Прес-служба Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату






Коментарі (0)
avatar