реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Якщо народ — не лох, то «Сіверщина» буде жити!

„Все йде, все минає і краю немає, Куди воно ділось звідкіля взялось?”
Т. Шевченко

17 років промайнуло з Дня Незалежності України. 16 років тому у день вшанування пам”яті св. вмц. Катерини було засновано газету „Сіверщина”.
…17 століть тому за відмову одружитися на римським імператором Максиміаном через бажання зберегти чернечу надоторканість Катерина була страчена. Вона стала святою великомученицею.
У 2008 році Україну накрила жахлива криза, а слово „політик” стало синонімом – шкідника.
24 грудня цього року не вийшла газета „Сіверщина”. Видання, яке завжди мало свій, особливий, державницький погляд на події, що відбувалися в державі та у світі. Вочевидь коли запалюються зірки, це комусь потрібно, потрібно комусь і коли вони вгасають.
Тож цілком зрозуміло, що невихід газети не через її неплатоспроможність, адже перед цим редакція внесла аванс та було досягнуто певної домовленості.
Та домовленість була не виконана. Причини? Їх можна називати багато. Але основна це те, що „Сіверщина” намагалася писати ПРАВДУ про діяльність сучасної політичної „еліти”. Ні, на її сторінках не було безаргументовного, голослівного критиканства, а було намагання переконати чинити політиків „по-людськи”.
Але сучасні „політики—колишні комсомольці” не люблять, коли їх повчають. В їхніх очах мигкотять євро та долари, а прагнення лише одне – влада!
І щоб задовольнити своє прагнення, вони безсоромно топчуться по нас. Намагаючись перетворити весь світ на „сіру, бидломасу”, їх мацалки дотяглися і до „Сіверщини”.
Культурницького,історичного, українського часопису. Згадаймо — де можна прочитати незаангажовані розслідування про діяння/бездіяння провоохоронних органів, відкрити для себе сторінки „Невідомої України”, зрозуміти біль та радість сучасного села, переглянути колонку „правого економічного погляду” та „чепурнізми” редактора?!
І всього цього нас хочуть полишити.
Хочу наголосити для всіх інших: спочатку „Сіверщина”, а потім будуть і наступні. „Свобода слова” захлинеться у наших горлянках?
Я вважаю, що допустити цього ми не повинні. „Сіверщина” має виходити.

Що зробити для цього? Давайте проведемо читацьку раду. Наприклад, чому б не загітувати кожному з нас свого друга\подругу, кума\свата передплатити «Сіверщину»? Чим більший тираж — тим важче побороти газету — тим легше виживати газеті.
Друге: діє редакційний Фонд передплати. Кілька підприємців і навіть людей, які не побажали назватися, внесли у нього свої гроші. За них передплачено газету для неімущих — інвалідів онкооб»єднання. Ви не бажаєте допомогти «Сіверщині» своєю власною копійкою? Ми ж українці — тож маємо самоорганізовуватися, а не чекати допомоги від влади.
Який третій крок? Пишіть!

Олександр ЯСЕНЧУК, кореспондент «Сіверщини».
Обласне Чернігівське відділення "Промінвестбанку"
товариство «Просвіта» -- засновник газети.
р/р «Просвіти»

26003301830501

МФО 353456

Код 14248018

(На «Сіверщину»)






Коментарі (0)
avatar