реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

З шилом - на міліціонерів

Наряд патрульної служби УМВС України в Чернігівській області у складі молодших сержантів міліції Володимира Волохіна та Олексія Безкишкого ніс службу з охорони громадського порядку в Чернігові.
Близько 1-ої години 20 хвилин, здійснюючи патрулювання по вулиці Кирпоноса, працівники міліції побачили, як до магазину «Союз» підійшов невідомий молодий чоловік з маскою на обличчі і почав кричати: «Руки вгору, це пограбування!» Працівники міліції зробили йому зауваження з вимогою припинити хуліганські дії, однак він відреагував неадекватно: витяг з кишені куртки предмет, схожий на шило, і почав наближатись до правоохоронців.
Один з міліціонерів згідно з Законом України „Про міліцію" застосував до бешкетника прийоми рукопашного бою, вибивши предмет з рук. У цей час до міліціонера ззаду підбігло двоє невідомих, які збили його з ніг і почали бити ногами по тулубу та голові. Зловмисник у масці почав чинити перешкоди іншому міліціонеру, який спробував допомогти своєму напарнику. Таким чином, цьому патрульному теж було завдано тілесних ушкоджень.
Блискавична сутичка скінчилася так само раптово, як і почалася. Зловмисники стали чимдуж тікати в напрямку вулиці Комсомольської. Правоохоронці організовували переслідування хуліганів. За перехрестям вулиць Комсомольської та Примакова двох нападників було затримано.
Працівниками патрульної служби через чергову частину Чернігівського міськвідділу міліції була викликана допомога. Автопатруль доставив затриманих до медичного закладу для встановлення факту вживання алкоголю, а згодом — до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС області для подальшого з'ясування обставин.
Тим часом один з працівників міліції, травмованих під час сутички, відчуваючи безперервний гострий біль у лівій руці, швидкою медичною допомогою був доставлений до травмпункту Чернігівської міської лікарні №2. І, як не дивно, працівнику міліції відмовили в наданні допомоги, мотивуючи це тим, що він живе на території Чернігівського району, тому і звертатися слід до районної лікарні. Потерпілий міліціонер мусив їхати до травмпункту Чернігівської райлікарні, де в очікуванні лікаря провів ще понад дві години. Зрештою допомогу травмованому міліціонерові таки було надано.
Зважимо: ці поневіряння мусив витримати співробітник міліції, який отримав травму не з власної необережності чи за якихось сумнівних обставин, а під час виконання службових обов'язків, захищаючи спокій та безпеку громадян. Якого ж реагування на власні звернення чекати в такому разі звичайним людям?
Травмованого працівника патрульної служби було госпіталізовано з діагнозом: перелом п'ясткової кістки, неможливість рухати лівою кистю, рвана рана лівої кисті, припухлість, садна в ділянці правої вилиці, біль у ділянці підребер'я, забій грудної клітини. Нині він перебуває на стаціонарному лікуванні.
За фактом протиправних діянь, унаслідок яких постраждав працівник міліції, прокуратурою міста Чернігова порушена кримінальна справа за статтею «умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків». Ця стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідство у справі триває.

Борис КОНОВЧЕНКО,
старший інспектор Центру громадських зв’язків
УМВС України в Чернігівській області.

Від редакції.

Ми запитали у завідувача другої міської лікарні Володимира Фаля про те, чому лікарі травмпункту, який належить до цього закладу, відмовили молодшому сержанту міліції Володимиру Волохіну у наданні медичної допомоги.


Володимир Фаль:

— Пацієнт мав незначне ушкодження – на пальці лівої руки. Він сам не з обласного центру, тому медики рекомендували йому звернутися до Чернігівської районної лікарні, яка розташована недалеко від нашого закладу.

Чесно кажучи, така відповідь заслуженого лікаря України дивує, оскільки ніхто (невже я помиляюсь?) не відміняв клятви Гіппократа. Тим більше, що працівник міліції отримав тілесні ушкодження при виконанні службових обов’язків. І ушкоджений у нього був не тільки палець лівої руки, в чому особисто переконався, коли побував у лікарні, де знаходиться потерпілий міліціонер. Це ж бо в якому стані було його обличчя, коли на сьомий день ще жовті плями від синяків залишилися. Що там наговорили головному лікарю Володимиру Фалю його підлеглі – можна здогадуватися.
«Лікарі не люблять міліціонерів», - мовив мій колега. А хіба цим вимірюються обов’язки лікаря і чесноти людини?
При зустрічі В.Фаль показав мені на аркуші роздруківку фрази Олександра Довженка з твору «Україна в огні», де великий митець висловлює жаль, що українці між собою не можуть ніяк порозумітися. І від цього звалюються на наші голови різні проблеми. Вчинок лікарів, що не надали потрібної допомоги людині, і є тим негативізмом, що вписується у слова Довженка. Може, про таких лікарів-українців якраз він і писав?

Нам вдалося отримати інформацію про стан здоров’я міліціонера, який тоді звертався до травмпункту другої міської лікарні і якому відмовили у наданні лікарської допомоги.
З лікарського епікризу:
«Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Вегетативно-судинний синдром… Уніфікована забійна рана лівої кисті… Забій грудної клітини справа…»

На жаль, ми не змогли отримати будь-яку інформацію про інших учасників інциденту – осіб, які вступили в сутичку з міліціонерами. Згідно з постановою слідчого прокуратури вони знаходяться під пильною охороною правоохоронців у другій міській лікарні. З надійних джерел нам відомо, що стан їх задовільний і будь-якої загрози їхньому здоров’ю немає.
Сергій КОРДИК
На фото №1: Олексій Безкишкий і Володимир Волохін на сьомий день після інциденту.
На фото № 2 : Володимир Фаль.









Коментарі (1)
avatar
1
Та ладно вам. Вони самі кого завгодно віддубасять і не спитають, як звали. Чому сам був свідком на пару зі своєю парою. Ну а що на роботі... Про слюсяря, якому трубою по башкє дасть, на жаль статей не помічав sad
avatar