реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Операція «ХАБАР»

Останні місяці в країні сповнені подіями викривально-хабарницького характеру. Цього разу черга докотилася і до Чернігівщини. Під особливою засекреченістю перший етап операції з кодовою назвою «Хабар» пройшов успішно. Такі заходи організували працівники Генеральної прокуратури при взаємодії з відповідальними працівниками Міністерства внутрішніх справ.
Про такі блискавичні заходи столичних службистів з місцевих правоохоронців ніхто навіть і не здогадувався. Все відбулося миттєво-оперативно. Мабуть, є підстави тутешнім правоохоронцям не довіряти?
Відразу після затримання міського голови Ніжина Михайла Приходька при спробі одержати хабар у сумі близько 50 тисяч американських доларів (різні джерела вказують на іншу суму: одні – 25 тисяч, інші - 60) він був затриманий і доставлений до столиці України. З ним були також затримані й інші посадові особи: рідний брат Приходька – Віктор та директор комунального ринку Анатолій Походня.
Щодо Віктора Приходька, то він останніми роками пройшов декілька владних щаблів, обіймаючи «державницькі» посади: від начальника відділу податкової служби до керівника Ніжинського відділення «Приватбанку». Цікаво, що цей пан очолював Ніжинську організацію пропрезидентської партії «Єдиний центр».
Як повідомив начальник Центру громадських зв’язків УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Сергій БРИЛЬ, за даним фактом порушена кримінальна справа за статтею «одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб…» Санкція цієї статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Зазначимо, що затримані особи – сьогодні ще тільки підозрювані.

Сергій КОРДИК









Коментарі (0)
avatar