реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Новий єпископ для Росії

Доки Москвоський патріархат обдумує як швидко обрати собі нового патріарха, у патріархаті Київському відбулася архієрейська хіротонія для ...Росії.

Згідно рішення Священного Синоду Української православної Церкви Київського патріархату новим єпископом -- вікарним для архієпископа Білгородського і Обоянського Іоасафа (Шибаєва) -- став архімандрит Петро з характерним для Росії прізвищем Москальов.
Його титул -- єпископ Валуйківський.

"Напередодні самого дня святого апостола Андрія Первозванного, -- пише сайт УПЦ Київського патріархату-- у кафедральному соборі Святійший Патріарх Філарет відслужив всенічне бдіння. Наприкінці богослужіння Святійший Владика разом з преосвященними архиєреями звершили чин нареченя архимандрита Петра на єпископа Богом спасенного міста Валуєвка. Преосвященні владики, як духовні приємники апостолів, однодушно в єдності з усією Христовою Церквою помолилися Богу, щоб Той сподобив новопоставленого єпископа стати достойним апостольського покликання: йти і служити, вершити правосуддя, в’язати і розв’язувати. Вкінці чину наречення присутні заспівали новонареченому єпископові многоліття".

В сам же день свята у Володимирському соборі Святійший Владика очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого. Як і напередодні йому співслужили преосвященні єпископи та числене духовенство. Під час співу Трисвятої пісні згідно уставу Православної Цервки розпочався чин єпископської хіротонії архимандрита Петра. Святійший Патріарх разом з преосвященними владиками возложили на голову ставленика святе Євангеліє зі своїми святительськими руками, після чого Патріарх виголосив особливу молитву, де призвав благодать Всесвятого Духа на новопоставленого єпископа.
Наприкінці богослужіння за традицією новопоставлений єпископ Петро був возведений на кафедру та отримав арихипастирський жезл, як символ влади. Патріарх привітав свого новопоставленого побратима та побажав бути гідним високого покликаня:

“Покладання архиєрейських рук є лише зовнішнім виявленням дії благодаті Святого Духа. Про те нагадується тобі, щоб ти ніколи не мав сумніву у законності і благодатності твоєї єпископської хіротонії. Ти отримав великий дар Святого Духа. Постав собі за мету вічне блаженне життя, тоді Господь допоможе тобі, тоді і твоє архиєрейське служіння буде благословенним.”

Довідка "Сіверщини".
У Росії в напівлегальних умовах діють три єпархії Київського патріархату, очолювані митрополитом Дніпропетровським та Павлоградським Адріаном, архієпископами Білгородським та Обоянським Іоасафом і Тобольським та Єнісейським Варухом, який минулого року був гостем православних чернігівців. Більшість парафій діють незареєстрованими, оскільки російське законодавство фактично не дає такої можливості.






Коментарі (0)
avatar