реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рада лукавих

Шановні товарищі, любі добродії,
Я хочу для вас повторить:
Хоч мова й не шапка, але на злодії
Мова так само горить!

Олександр Ірванець
Полізли туди, куди не просять, навіть не маючи на це повноважень, деякі депутати Чернігівської міської ради. Заборонити передачу Катерининської церкви козацькій громаді Української православної церкви Київського патріархату вирішили 32 депутати міської ради. Трапилося це на 33-ї сесії п’ятого скликання. Розуміючи, що дане рішення не має жодної юридичної сили, все ж таки політикани-депутати прийняли його, ініціюючи чергову колотнечу в суспільстві. У своєму хитромудро виписаному рішенні вони, зокрема, вважають, що треба, «враховуючи суттєве загострення суспільно-політичної та міжконфесійної ситуації навколо Катерининської церкви, критичний стан будівлі, ...з метою запобігання значної шкоди авторитету держави, інтересам громади м. Чернігова....Катерининську церкву м. Чернігова повернути Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній». Лукавлять депутати. Насправді ситуація вже давно заспокоїлася: не зважаючи на їх зусилля, у храмі лунає слово Боже, відбувається ремонт, а відносно «авторитету держави» та міської ради, то він давно втрачений через таких горе-депутатів. Та й сам музей не горить бажаннм повернутися до церкви, а дуже просить надати йому нове, пристосоване для цього приміщення.
Хотілося би назвати поіменно «героїв нашого часу», це перш за все ініціатори - фракції КПУ, ПСПУ та Партії Регіонів і примкнулі до них соціалісти, ВІЧЕ (Чічікало) та половина фракції БЮТ.
Професійними депутатами показали себе представники УНП, НСНУ та голова міської ради Олександр Соколов, що не підтримали авантюрне рішення.

Буде по кабельному ОРТ, значить багато ви заживите!Наступне питання сесії всерйоз примусило задуматися про адекватність депутатської більшості міської ради. Як виходить із прийнятого 26 голосами блакитно-червоної більшості рішення, соціальна напруга зростає не через фінансово-економічну кризу. Тобто й долар підіймається, і людей звільняють лишень через те, що Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення заборонила транслювати у кабельних мережах міста неадаптовані до українського законодавства деякі російські телевізійні канали. Буде по кабельному ОРТ, значить багато ви заживите! – висунули таке чи майже таке гасло наші депутати і прийняли рішення, щоб у кабельних мережах міста знову з’явилися заборонені через їх невідповідність українському законодавству канали, звернутися до Верховної Ради України та Нацради з вимогою відновити трансляцію каналів. Пікантність ситуації полягає в тому, що у розданому кожному депутату юридичному висновку юристів міської ради «щодо проекту рішення міської ради» до Нацради з питань каналів сказано: "Чинним законодавством до повноважень органів місцевого самоврядування (Чернігівської міської ради – О.Я.) не віднесено вирішення питань щодо ретрансляції телепрограм.» Отож, цілком зрозуміло, що не маючи бажання чи змоги вирішувати насущні економічні та соціальні проблеми, депутати граються у політичні рішення, причому чудово розуміючи, що вони є декларативними і ні на що не впливають.
До честі депутатів від БЮТ потрібно зауважити, що хоч цього разу, щоб не голосувати, залишили зал.

Олександр Ясенчук.






Коментарі (0)
avatar