реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податківці продовжують контролювати автоперевізників

Не випадкова увага податківців області до автоперевізників. Адже під час перевірок підтверджується, що вони досить часто порушують податкове законодавство.
За листопад 2008 року підрозділами оперативного контролю області проведено 13 перевірок суб’єктів господарювання, які надають послуги по перевезенню пасажирів. У кожного з них виявлені порушення податкового законодавства. Автоперевізники порушували закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» - не застосовували книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки. За результатами проведених перевірок до порушників застосовано штрафних санкцій на загальну суму 4,42 тис.грн..
Скажімо, при перевірці транспортного засобу, який належить одному з підприємців обласного центру, з’ясувалося, що водій не дає пасажирам квитків. А це означає, що він порушує п.5 ст. 3 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”. За результатами перевірки підприємця оштрафовано на 340 грн.
Подібні приклади можна наводити ще, але висновок з них один – щоб не платити штрафів, належить виконувати закон. Тим паче, що контроль за роботою автоперевізників не припиняється.

Відділ масово-роз’яснювальної
роботи та звернень громадян
ДПА в Чернігівській області.





Коментарі (0)
avatar