реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Бійка з міліціонерами

В ніч на 7 грудня піший наряд патрульної служби у складі двох інспекторів ПС БПС УМВС України в Чернігівській області ніс службу по охороні громадського порядку в місті Чернігові.
Близько 1-ої години 20 хвилин, здійснюючи патрулювання по вулиці Кирпоноса побачили, як до магазину «Союз» підійшов невідомий молодий чоловік з маскою на обличчі і почав гучно кричати: «Руки в гору, це пограбування!» Працівники міліції зробили йому зауваження з вимогою припинити хуліганські дії, однак він відреагував неадекватно: витяг з кишені куртки предмет, схожий на шило, і почав наближатись до правоохоронців.
Один з міліціонерів згідно Закону України „Про міліцію" застосував до бешкетника прийоми рукопашного бою, вибивши предмет з рук. В цей час до міліціонера ззаду підбігло двоє невідомих, які збили його з ніг і почили бити ногами по тулубу та голові. Одночасно з цим зловмисник в масці почав чинити перешкоди іншому міліціонеру, який спробував допомогти своєму напарнику. Таким чином, цьому патрульному теж було завдано тілесних ушкоджень.
Блискавична сутичка скінчилася так само раптово, як і почалася. Зловмисники стали чимдуж тікати в напрямку вулиці Комсомольської. Правоохоронці організовували переслідування бешкетників. За перехрестям вулиць Комсомольської та Примакова двох нападників було затримано.
Працівниками патрульної служби через чергову частину Чернігівського міськвідділу міліції була викликана допомога. Автопатруль доставив затриманих до медичного закладу для встановлення факту вживання алкоголю, а згодом - до чергової частини ЧМВ УМВС області для подальшого з'ясування обставин.
Тим часом один з працівників міліції, травмованих в ході сутички, відчуваючи безперервний гострий біль в лівій руці, швидкою медичною допомогою був доставлений до травмпункту Чернігівської міської лікарні №2. І, як не дивно, працівнику міліції відмовили в наданні допомоги, мотивуючи це тим, що він проживає на території Чернігівського району, тому і звертатися слід до районної лікарні. Потерпілий міліціонер мусив їхати туди, до травмпункту Чернігівської райлікарні, де в очікуванні лікаря провів ще понад дві години. Зрештою, допомогу травмованому міліціонерові таки було надано.
Зважимо: ці поневіряння мусив витримати співробітник міліції, який дістав травму не з власної необережності чи за якихось сумнівних обставин, а під час виконання службових обов'язків, захищаючи спокій та безпеку громадян. Якого ж реагування на власні звернення чекати в такому разі звичайним людям?
Травмованого працівника патрульної служби було шпиталізовано з діагнозом: перелом п'ясної кістки, неможливість рухати лівою кистю, рвана рана лівої кисті, припухлість, садна в області правої скули, біль в області підребер'я, забій грудної клітини. Нині він перебуває на стаціонарному лікуванні.
За фактом протиправних діянь, внаслідок яких постраждав працівник міліції, прокуратурою міста Чернігова порушена кримінальна справа за ст. 345 ч. 2 Кримінального кодексу України - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Ця стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідство у справі триває.
Борис КОНОВЧЕНКО,
старший інспектор Центру зв’язків з громадськістю
УМВС України в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar