реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Сосіалістичний соціалізм»

У мене таке відчуття, що хтось керує нашою партією, якісь ляльководи! — відкрив під час прес-конференції «страшну таємницю» член політради СПУ Михайло Коропатник, пізніш він назвав навіть цих ляльководів. На зустрічі з політиками був аншлаг, адже обговорювалося питання виключення із лав соціалістичної партії чотирьох «лицарів без страха та упрьока», депутатів Чернігівської міської ради – Віталія Гольця, Артема Стаха, Ганни Якубової та Миколи Скока. Причина – їхнє голосування за кандидатуру Олега Шеремета на посаду секретаря міської ради замість визначеного керівництвом соцпартії Едуарда Альохіна.
Годинник СПУ показує 37-й рік
— Ми узгоджували кандидатуру Шеремета на засіданні фракції, під час консультацій з іншими політичними силами, — пояснював причини голосування голова фракції СПУ у Чернігівській міській раді Микола Скок, — ми дали слово.
З його слів стало зрозуміло, що напередодні увечері нібито особисто Олександр Мороз вирішив підтримати Альохіна на посаді секретаря, але такого розпорядження ніхто не бачив, вже було запізно, та й це не було реально.
Тож минулого тижня грізна СПУ вирішила покарати «відступників», і рішенням обкому партії, про який, за словами присутніх членів обкому, їх повідомили за 30 хвилин до початку, вище перелічених депутатів виключили з лав партії. Але як виявилося, у «недисціплінованих» депутатів є досить пристойна «криша». Підтримати їх, а також пояснити неправомірність вчинків обкому СПУ прийшли член бюро обкому партії Володимир Тандура, член політради Михайло Коропатник, секретар міськкому Павло Вовк, член міському Ірина Саломаха.
— Таке виключення з партії мені нагадує 37-й рік, — обурювався Тандура, — партія з’їдає своїх членів!
Таким чином «ревізіоніст» Володимир Тандура провів паралель між історією СПУ і КПУ, а роль чекіста «з гарячим серцем і холодною головою» відвів Володимиру Другакову.
Корейко нашого часу
— Я шкодую, що запропонував обрати Володимира Другакова, — гірко говорив Михайло Коропатник, — на посаду секретаря обкому.
А далі увага! Пролунали його слова, про те, хто ж крутить-вертить СПУ. Виявилося, що ця людина відома як «громадянин К.», який надає гроші та спонсорує її діяльність. І, як може видатися, це не Корейко, а Микола Рудьковський. А далі пролунали взагалі «гріховні» речі:
— Свита робить короля, — заявив Михайло Коропатник, — ввзагалі мені здається, Олександр Мороз втрачає почуття реальності.
Незважаючи на такі страшні слова, депутати покидати партію не хотіли.
— Соціалістична партія була, є, і буде, — підкреслив Микола Скок.
Микола Рудьковський як міф
У відповідь було проведено прес-конференцію першого секретаря Чернігівського обкому СПУ Володимира Другакова. Він офіційно підтвердив інформацію про рішення бюро обласного обкому СПУ виключити з партії Віталія Гольця, Ганну Якубову та Артема Стаха. Хоча Микола Скок залишиться з партквитком. Товариш Другаков підтвердив існування таємничого рішення Олександра Мороза про підтримку Едуарда Альохіна. А от вплив відомого соціаліста Миколи Рудьковського, на рішення обкому СПУ він відніс до сфери «міфічного».
Цапами-відбувайлами, зі слів Другакова, виявилися Павло Вовк, керівник міської організації СПУ та голова фракції Микола Скок. Вони приховали від нього ситуацію в міській раді, і він не зміг вплинути на рішення деяких соціалістів не голосувати за відставку Гольця з поста секретаря ради.
Ситуацію в міському осередку партії перший секретар обкому охарактеризував як напружену, а відносини з Павлом Вовком – як загострені. Оскільки останній „завалив всю роботу міської організації партії ”, – переконаний Другаков.





Коментарі (0)
avatar