реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНИХ ПРАВ ТА МОЖЛИВОСТЕЙ ЖІНОК І ЧОЛОВІКІВ

В рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» 25 листопада відбулося засідання Міжвідомчої гендерної ради при Чернігівській облдержадміністрації. Розглядалось питання про стан виконання обласної Програми „Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Чернігівської області до 2010 року”. Серед учасників заходу - представники управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, управління культури і туризму облдержадміністрації; Головного управління юстиції Чернігівської області; управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області; Чернігівського обласного центру зайнятості.
Про стан виконання обласної Програми „Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Чернігівської області до 2010 року” в Борзнянському, Городянському, Куликівському, Носівському, Сосницькому та Чернігівському районах доповіла перший заступник директора Чернігівського ОЦЗ Г.Сірик.
Вона поінформувала про роботу, яку проводить служба зайнятості області для забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок. З метою досягнення більш ефективних результатів у цьому напрямку було наголошено на необхідності:
• забезпечення залучення засобів масової інформації до проведення просвітницької роботи серед населення, яка спрямована на зміну уявлень про соціальні та культурні стереотипи поведінки жінок і чоловіків;
• активізації роботи всіх структурних підрозділів з питань попередження насильства в сім’ї та вживання заходів з покращання взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, органів внутрішніх справ з даного питання;
• забезпечення проведення семінарів для державних службовців різних категорій місцевих органів виконавчої влади з питань гендерної рівності;
• запровадження практики організації проведення навчальних семінарів, круглих столів для голів виконкомів сільських та селищних рад з метою впровадження тендерної політики в житті сіл та селищ районів області.
Учасниками Дорадчої ради було прийнято рекомендації щодо посилення подальшої спільної роботи громадських організацій з державними органами та відомствами щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Відділ організації профорієнтації ОЦЗ





Коментарі (0)
avatar