реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Расизм: мухи чи слони у Чернігові?

Тухан Едієв, директор організації "Чернігівський громадський комітет захисту прав людини" заявляє, що на Чернігівщині активізувалися расистські та неонацистські угруповання.
На його думку, в Чернігові проходять масові акції та марші під ксенофобськими гаслами, спрямованими проти іноземців. І відбувається це за мовчазної згоди місцевої влади. Також, заявляє пан Тухан, почастішали напади неонацистів на активістів антифашистського руху. Він постав на боротьбу з цим явищем.

"Проводи среди меня разъяснительнаю работу"

Так, у м.Чернігові проведено семінар на тему «Расизм та ксенофобія в Україні» для представників правоохоронних органів. Учасниками його були працівники першого в Україні пункту утримання нелегалів у с.Розсудів, представники Чернігівського прикордонного загону та Управління СБУ в області. Після виступу пана Тухана, представника Міжнародної Амністії, та інших тренерів учасникам семінару показали фільми «Чистилище» та «Фортеця Україна» про становище мігрантів та біженців в Україні.

«Верной дорогой идете, товарищи "афроукраинцы"!

Тухан Едієв закликав представників правоохоронних органів вживати всіляких заходів щодо припинення закликів до дискримінації та насильства над представниками національних і інших меншин. Таким чином міліція має слідкувати не за дотриманням правопорядку, а за висловлюваннями. Втім, пан Тухан не є оригінальним у даному разі. Інший борець – ліванець Валід Арфуш – звертається до депутатів українського парламенту з пропозицією заборонити вживання в Україні слова «негр», замінивши його на слово «афроукраїнець». А за ігнорування цієї заборони ліванець вимагає встановлення штрафа у розмірі 45 тис. гривень або ув’язнення терміном до двох років.

Наших бьют!

Ольга Веснянка, редактор порталу Xenodocuments.org.ua, висловила занепокоєння зростанням кількості нападів на людей за расовими, етнічними або релігійними ознаками. Вона посилалась на дослідження міжнародної організації Міжнародна Амністія в Україні.
Максим Буткевич, представник Ініціативи «Без кордонів» зазначив, що на сьогодні в Україні органи внутрішніх справ не проводять окремого обліку злочинів, скоєних з мотивів расової чи національної ворожнечі. Подібні злочини кваліфікуються як хуліганство; потерпілі не звертаються до міліції, вважаючи це марною витратою часу.

Українська влада – для (не)укранїнських (не)платників податків?

Пан Буткевич підкреслив: «Майже ніколи расистське насильство не закінчується судовим переслідуванням за відповідними статтями Кримінального кодексу, тому й неможливо і спиратися на статистику судових вироків. Отримання інформації про рішення суду також є дуже складним».
Також у повідомленні на адресу Високого Валу" зазначено: "Міжнародна Амністія стурбована неадекватним реагуванням українських органів влади. Незважаючи на те, що в результаті критики з боку міжнародної спільноти були вжиті деякі заходи, представники уряду досі проявляють нерозуміння природи расової дискримінації та серйозності цієї проблеми в Україні."
Називаю імена. Але – тссс! Нікому!
Про які саме організації, угруповання йдеться? Чи є вони зареєстровані, чи мають якісь назви? Чи є конкретні імена осіб, названих "неонацистами та активістами неофашистського руху"? На деяку конкретику щодо заявленого вдалося пролити світло.
Тухан Едієв назвав деякі, за його словами, "націоналістичні рухи та оранізації" Чернігова. Зокрема, "відповідальні за ксенофобські акції типу "Чужинці геть додому" в Чернігові". Не організатори, не учасники. Вжито термін "відповідальні". Названі також два прізвища осіб, які "прикриваються журналістськими посвідченнями деяких чернігівських видань". Також був наведений приклад листівки, начебто виготовленої у Чернігові. Але... Наостанок пан Тухан з якихось причин просив "вищенаведену інформацію не опубліковувати". Серед конкретних нападів пан Тухан назвав випадки, вже спростовані чернігівськими правоохоронцями.

"Фашистський" погляд

Інформацію прокоментував Олександр Ясенчук, представник організації "Українська альтернатива".
На його думку, багатьом подобається Україна – її поля, ліси, степи, ріки. Проте багатьом не подобається, що на цій благословенній території живемо ми – українці. Люди, які ще мають якесь почуття гордості, націоналізму, не все вимірюють грошима. Тобто в умовах сучасного західного світу є дикуни.
Сучасна політична ситуація складається так, що найбільш соціально активна верства населення України – молодь — для того, щоб нормально жити, вимушена виїздити на Захід. Нормально живуть зараз ті, батьки котрих, за словами Віктора Рога, «їздили на чорних «Волгах».

Палаючий Париж навчив Європу?

Нашій країні, передбачено стати донором для вимираючої Європи та відстійником для нелегальних мігрантів. Країною, де китайці, індуси, негри будуть вирощувати за копійки сільськогосподарську продукцію для багатої Європи. Наразі Європа одумується, закони для нелегальних мігрантів стають все жорсткішими, а з Україною укладено договір про реадмісію – висилку на територію нашої держави нелегальних мігрантів з країн ЄС. А в обмін за це – безпроблемне оформлення віз для відвідування країн ЄС політиками, журналістами та громадськими діячами.

Між Європою та Азією

На наших теренах створюються пункти утримання для нелегальних мігрантів. На кшталт Розсудова під Любечом, де нелегали, вислані з Європи, мають триразове харчування за наш рахунок.
Європа згідно з 8-ю Європейською міністерською конференцією Ради Європи з питань міграції, що відбулась у вересні, мала надати на розбудову утриманця у Розсудові 30 млн гривень.
"Проте гроші нині ніхто давать не збирається. У ЄС вважають, що дурні хохли забудуть" — каже Олександр. Одночасно, за гроші ЄС, в Україні проводяться тренінги та семінари, на тему, як ми повинні любити тих, кого вислали з ЄС.

Пустили за стіл – то й ноги на стіл?

Ні для кого не секрет, що азербайджанці та частково чеченці окупували торгівлю овочами та фруктами на ринках міста, витіснивши конкурентів, у тому числів українців. А злодійства циган, що крадуть гроші на Центральному ринку та по селах, давно стали притчею во язицах.
"Українці взагалі-то, толерантний народ. Але толерантність не означає, що пустивши когось до хати, ти будеш дозволяти йому закидати ноги на стіл та спати зі своєю дружиною," — підсумував Олександр.

Довідка. Згідно з конвенцією ООН Україна є мононаціональною (тобто такою, що має більше 67% населення однієї національності) державою.

Сергій СТУК, «Високий Вал»






Коментарі (4)
avatar
1
Стосовно таких проявів, які власне і є початковим ланцюжком роздрібненості України (спрацьовує природний механізм захисту у тих, для кого, на жаль, патріотично-націоналістичний рух є ворожим) висловився нобелевський лауреат Конрад Лоренц у своїй знаменитій книзі «Агресія...» : «В принципе, каждое подлинно инстинктивное действие, которое (...) лишено возможности разрядиться, приводит животное в состояние общего беспокойства и вынуждает его к поискам разряжающего стимула». Автору слід би запитати у своїх прибічників (а, можливо, і у себе), чому більшість українців не сприймають націоналістичний рух в Україні, зокрема, в її східних та північних регіонах? Він вкрай (націоналістичний рух) потрібен, але через неграмотну (ось таку, про яку йдеться у вищезазначеній публікації), непродуману тактику і стратегію націоналізм (патріотизм) звужується до ворожої і "чуждой ненадобности". Значна частка провини в цьому, полягає, як на мене, на таких от націоналістів, які своїми суто радикальними діями, кроками і намірами спотворюють патріотично-націоналістичну ідею. Шкода, що така поважна газета як "Сіверщина" вдається до таких брудних технологій, маніпулюючи свідомістю громадян. Але вона – маніпуляція - ( і вони) лише наносять шкоду державі у наш важкий для нації і держави час! Прикро...
Дивись: http://siver.com.ua/news/2008-11-21-1171
avatar
2
Цікаво. Мені здається ітакими діями те ж, націоналісти навпаки росуть в очах громадськості. Націоналістичний рух на сході україни та на півдні зараз розвивається небаченими темпами, утворюються нові організації, відбувається пошук нових ідей. Порівняйте ситуацію в Чернігові років 5 назад і зараз.
avatar
3
Автор приводит неверные данные. Так, например, смотрите Уставы ООН и ЮНЕСКО
http://www.un.org/russian/documen/basicdoc/charter.htm#chapt1
http://www.unesco.org
www.unesco.ru
Документа о том, какую страну можно считать мононациональной в ООН и в ЮНЕСКО - не существует.
Те 67% о которых пишет автор есть только в документах международной правозащитной организации "Freedom House". Но это не ООН. Это, как говорят в Одессе, две большие разницы.
Например, в России - 80% населения - русские. Разве можно Россию назвать мононациональной? Просто глупость и словоблудие.
avatar
4
Об"єднання Європи в ЄС відбулося завдяки ствердженню і перемоги ідей націоналізму, а не інтернаціоналізму в кожній(без винятку) конкретно взятій європейській державі.
Саме наявність згуртованих націй створило ефективну противагу глобалізму-інтернаціоналізму, тобто гармонізовало суспільство і Європу.
В ЄС кожна нація є рівною до іншої і бажаючих перетворитися, наприклад, з чеха у німця(як це було 100 років тому) одиниці.
Українцям (звісно більшості, горбатих інтернаціоналістів(імперців) - могила виправить)для того щоб стати європейцями треба на ділі навчитися бути справжніми українськими націоналістами-патріотами, а не залишатися, на радість кремлівським шовіністам, інтернаціоналістами-імперцями.
avatar