реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Обрано секретаря Чернігівської міськради. Савченко програв?

«Другу серію» 32-ої сесії міськради призначили на 14 листопада. Цього разу біля приміщення чернігівського парламенту не було протестуючих. Та й депутати неохоче заповнювали зал засідань. Лише журналісти поспішали на продовження сесії, очікуючи побачити щось надзвичайне. І побачили, і почули…
Бурхливий старт і «закритий режим»
Лише о 10.25 розпочалося продовження сесії, із 50 депутатів у її роботі брали участь 47 депутатів та міський голова Олександр Соколов. Старт був бурхливим. Депутати наслідуючи парламентарів Верховної Ради емоційно виступали біля мікрофона, пробували штовхатися, ображали одне одного. Олександр Соколов запропонував заслухати керівника лічильної комісії. Він аргументовано розказав, що вибори секретаря міськради (проводилися 31 жовтня) лічильна комісія скасувала. Отож потрібно знову обирати секретаря. Розпочалася «гостра» дискусія щодо складу лічильної комісії. Проте, поміняли лише представника від БЮТу: Лєдового на Мельника.
Фракція Партії регіонів запропонувала обирати секретаря у «закритому режимі». Фракції УНП та БЮТ виступили проти, але більшість депутатів підтримала регіоналів («за» - 26). Відтак, преса і запрошенні змушені були залишити зал засідань міськради.
Секретар обраний
На посаду секретаря міськради знову було внесено кандидатуру Олега Шеремета. Голосування було таємним. «За» кандидатуру Шеремета проголосували 29 депутатів із 31, які взяли участь в голосуванні, один «проти» і один бюлетень визнано недійсним. Нагадаємо, що в роботі сесії на момент голосування брали участь 47 депутатів та міський голова.
Олександр Соколов був задоволений результатами голосування. «Робота у міській раді на керівній посаді вимагає професійного і життєвого досвіду», - наголосив Соколов. На його думку, Олег Шеремет такий досвід має, оскільки працював деканом юридичного факультету Чернігівського державного інституту економіки та управління. Соколов висловив сподівання, що новий секретар забезпечить злагоджену роботу міської ради і допоможе фахово, з юридичної точки зору, вирішувати проблеми міської громади.
Варто зазначити, що напередодні сесії не лише команда Соколова «працювала» з депутатами, переконуючи підтримати Олега Шеремета на посаду секретаря міськради. Активно переконували народних обранців голосувати «проти» Шеремета люди Савченка. Цього разу не лише по телефону, вони ходили навіть по партійних офісах і роз’яснювали свою позицію. Але, як бачимо, Соколов виявився більш досвідченим і наполегливим…

Довідка: Олег Семенович Шеремет 1972 року народження, кандидат юридичних наук, обраний депутатом Чернігівської міської ради по списку Партії регіонів. До обрання на посаду секретаря – декан юридичного факультету Чернігівського державного інституту економіки і управління. У депутатському корпусі працював у постійній комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку. Колишній член партії "Реформи і порядок".
Олег Шеремет одружений, виховує сина.

Сергій Черняков, «Чернігівський формат».






Коментарі (0)
avatar