реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Овва! Допекло чи жага до збагачення?

4 листопада співробітниками відділу з протидії хабарництву Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області спільно з колегами із Козельця в ході проведення оперативно розшукових заходів на автостанції селища Десна Козелецького району, „на гарячому" під час отримання хабара був затриманий 46-річний підполковник Збройних Сил України. Хабарник виявися начальником служби однієї з військових частин навчального центру сухопутних військ, мешканцем смт. Десна. Цей «поважний вояка» вимагав та отримав хабар у сумі близько 3000 гривень від свого молодшого колеги - 27-річного прапорщика, начальника складу іншої військової частини навчального центру за приховання матеріальної нестачі та не притягнення до дисциплінарної відповідальності «невдахи-завскладом».
Зрозумівши, що «погорів», підполковник не став довго опиратися. Зізнався в скоєному та написав явку з повинною.
За даним фактом військовою прокуратурою Деснянського гарнізону порушена кримінальна справа за ст.368 ч.2 Кримінального кодексу України «одержання хабара». Дана стаття передбачає покарання в діапазоні від штрафу в 12 750 грн. до позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певними видами діяльності на термін до трьох років з конфіскацією майна.
Наразі він знаходиться на підписці про невиїзд. Досудове слідство проводить військова прокуратура Деснянського гарнізону.
Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar