реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ніжин: Наркостратеги затримані

В Ніжині працівниками міліції викрите злочинне угруповання, члени якого спеціалізувалися на виготовленні наркотиків.
Про те, що в славному древньому Ніжині є люди, що поставляють наркотики до Києва, оперативники знали давно. Але аби «накрити» відразу всю розгалужену організацію наркоторговців, потрібно було провести серйозну роботу з документування її злочинної діяльності. Знову ж таки мало просто затримати людей, їм потрібно пред'явити серйозні докази, а потім довести справу до суду, і зробити все, аби торговці наркотичним «зіллям» отримали реальні терміни тюремного ув'язнення.
Організатор злочинної групи, 32-річний ніжинець підключив до «роботи» двох братів з найближчого до Ніжина сіла. Парубки заготовляли наркосировину, точніше - просто крали макову солому з полів одного з сільгосппідприємств, яке на промисловому рівні легально культивує олійний мак.
Варили брати «ширку» не вдома (запах ацетону важко приховати від сусідів), а в порослому кущами болоті подалі від людського ока. Коли пізніше оперативники побачили польову нарколабораторію, вони гідно оцінили її устаткування. Щоб не привертати до себе увагу димом від вогнища, «хіміки» варили наркотик на газу - спеціально для цього привезли газовий балон. Про те наскільки довго функціонує ця польова «кухня» свідчив щільний килим з «відпрацьованої» наркосировини, яку викидали тут же. Функція братів у складній наркоорганізації полягала саме в добуванні сировини і виготовленні наркотика.
Збутом ацетильованого опію займався вже інший ніжинський парубок. До себе в підручні кур'єри він узяв хлопця і дівчину, які за його вказівкою перевозили наркотики до Києва, де розкладали їх в тайники, а їх місце розташування повідомляли своєму босові.
Наркоторгівці проявили себе тонкими стратегами в плані безпеки. Готівку наркоторгівці отримували лише від однієї перевіреної наркоманськой пари, від всіх інших - лише безготівковий розрахунок. Господареві наркокур'єрів дзвонили «охочі», які переказували на рахунок його мобільного телефону гроші, після чого отримували адресу тайника з наркотиками.
Гроші потім переводилися в готівку в одного ніжинського приятеля, який отримував за послуги свої 15% від фінансової операції, решту 85% суми мав господар.
Коли було зібрано достатню кількість безперечних доказів, проведені оперативні закупівлі і контрольовані постачання, а експерти підтвердили хімічний склад наркотиків, оперативники вирішили покінчити з цим наркотичним кублом. Про серйозність спецоперації, що проводиться, говорить той факт, що «добро» на її проведення давав один із заступників Міністра внутрішніх справ МВС України.
14 жовтня, якраз на свято Покрови Пресвятої Богородиці була проведена операція із затримання всіх фігурантів справи, в ході якої оперативники провели затримання 11 чоловік, в яких вилучили біля 30кг подрібненої макової соломи, 235 грамів марихуани, а також механічні млини для подрібнення соломи.
Також у наркоторгівців було вилучено $11000, 25 тисяч гривень, 3 одиниці вогнепальної зброї, 7 ножів, безліч патронів, 3 прилади нічного бачення і 7 автомобілів різних марок і модифікацій - загальна сума вилученого автотранспорту складає близько $100.000.
І що найголовніше, в руки правоохоронців потрапила злочинна бухгалтерія - записники і листки із записами про розрахунки. Як свідчать записи, щоденно наркоторгівці відмивали від 1000 до 2000 гривень. Всього протягом поточного року було відмито 250 тисяч гривень.
На даний час затриманим пред'явлено обвинувачення, передбачене ч.2 статті 307 Кримінального Кодексу України - збут наркотичних засобів групою осіб. Шестеро членів групи заарештовані та утримуються в СІЗО, відносно ще 5 членів угруповання обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Наразі проводяться подальші оперативно-розшукові заходи та слідчі дії у справі.

Відділ зв’язків з громадськістю
УМВС України в Чернігівській області









Коментарі (0)
avatar