реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Вимкнули світло для…радіо

«Шановні громадяни! Проводиться комплексна перевірка засобів оповіщення цивільної допомоги в Чернігівській області… Почувши звучання електросирен, кожний громадянин повинен увімкнути радіоприймач та телевізор на першу програму…».
Це повідомлення радіослухачі почули 28 жовтня - під час перебування заступника міністра транспорту та зв’язку України Олега Прожевальського в Чернігові - чи не в останнє зі своїх радіоприймачів.
В цей день, перед початком зустрічі заступника міністра транспорту та зв’язку, а також народного депутата України Бориса Шиянова (фракція БЮТ) з керівниками районних та міських відділів зв’язку, яка відбулась в актовому залі Чернігівського Головпоштамту, я побував в Укртелекомі, де особисто переконався у тому, що люди масово пишуть заяви на відключення радіоточки. В середньому за день, як пояснила оператор відділення, таких заяв надходить до трьохсот.
Адже з першого жовтня абонентна плата за користування основною радіоточкою становитиме для населення шість гривень з урахуванням податку на додану вартість, для юридичних осіб - дев'ять з ПДВ. Окрім того змінилися тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги для абонентів міст та райцентрів (на 20 відсотків).
Водночас для абонентів місцевої телефонної мережі сіл та селищ міського типу, за винятком райцентрів, тарифи на послуги користування телефоном залишаються без змін. Для пільгових категорій наших споживачів всі існуючі пільги збережені.
На зустрічі зі зв’язківцями, а потім і на проведеному брифінгу, Олег Прожевальський чітко роз’яснив, що ера проводового радіо закінчилась. Причина на перший погляд, здавалася б, зовсім банальна: утримання такого радіо абсолютно для галузі є збитковим.
- А на зміну прийдуть, - відповів під час брифінгу на моє запитання щодо перспективи радіомовлення заступник міністра Олег Прожевальський , - сучасні засоби зв’язку, як, наприклад, системи кабельних мереж та FM – радіостанції, цифрове телебачення.
На двохгодинній зустрічі обговорено величезний спектр питань, пов’язаних з подальшою діяльністю Уктртелекому та Укрпошти.
- Щоб не сталася така ситуація, як з Уктртелекомом, - зазначив заступник міністра, - поштовикам вже сьогодні необхідно з усією відповідальністю і зрозумілістю підійти до реформування своєї галузі, інакше, з плином часу, буде пізно.
Адже не секрет, що сьогодні потужні і майже монополістські галузі є вельми привабливими для зацікавлених компаній і конкретних осіб. «А тому, - наголосив урядовець, - треба діяти вже зараз, знаходячи нові шляхи щодо розвитку та діяльності в сучасних умовах».
Сергій КОРДИК.На фото автора Олег Прожевальський.





Коментарі (0)
avatar