реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Батоно Гурам представив дві книги. Українською

"Батоно" -- шановбливе грузинське звертання до старших. Саме так і звертаються українці до Гурама Петріашвілі -- грузинського політичного діяча (соратник легендарного Звіада Гамсахурдіа), кінорежисера, письменника.
Після тяжких подій у Грузії, коли було вбито президента, батоно Гурам емігрував в Україну: його дружина -- з Чернігова і довший час викладала в тринадцятій школі. Тут він працював на місцевому телебаченні, звідки був звільнений "за непрофесоналізм" -- єдиний з усіх працівників, хто мав кінематографічну освіту і ролі в кіно та вже зняті фільми. Натомість у Києві Г.Петріашвілі зняв пронизливий фільм про видатного українського поета Миколу Вінграновського.

Наразі в Чернігівській обласній науковій бібліотеці, яка досі чомусь носить ім"я Короленка, батоно Гурам представив дві свої нові книги -- казки для дітей та дорослих. Про грузина -- члена Національної спілки письменників України добре говорили перекладач з грузинської Олекса Синиченко (його запахущий переклад Нодара Думбадзе впам"ятку гурманам літератури), Дмитро Іванов та Станіслав Реп"ях... До речі, редактор "Гарту" закупив по сто книг батоно Гурама для бібліотек області.

Представлення було чудове. Не вистачало одного-- ні, не чачі, а "Боржомі". Зате Станіслав Реп"ях грузинською заспівав "Суліко". Гамарджоба!






Коментарі (0)
avatar