реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Звільнення Черниша: самоїдство

У приймальні не було секретарки, телефон під час нашої розмови озвався разів зо два. Всього! І це -- у першого заступника голови обласної державної адміністрації! Я зрозумів, що Георгія Черниша звільнено ще задовго до оголошення цього рішення.

Я не хочу аналізувати інтриги, що призвели до такого рішення. Не хочу називати прізвищ інтриганів -- я їх знаю, але мені бридко. Георгій Черниш був і є українським патріотом. За що й зняли... В адміністрації тепер говорять:" Ну, нарешті тепер ніхто не буде змушувати нас говорити українською мовою, витягати нас на вихідні кудись на роботу!" Це, зауважте, говорять державні службовці такої собі держави, що зветься Україна.

190 працівників у сірому будинку обласної державної адміністрації. І Георгія Черниша щиро дивувало чому жодного з цих державних службовців не видно ні у філармонії, ні в театрі, ні на інших масових заходах в самому центрі міста. Наївний... Держслужбовців цікавить зарплата за нічогонероблення. А він їм про культуру.

Георгій Черниш не пропаде. Але область від його відставки нічого не виграє.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (10)
avatar
1
Який толк з цього Черниша, який займався відмиванням грошей для Хоменка і для себе???
Те, що він патріот - це не означає, що він так потрібен області. Коли патріот краде - він не патріот.
Правильно, що його звільнили. Підтримую
avatar
2
Ввжаю звільнення Черниша, апогоєм бездарної кадрової політики. Черниш нормальний мужик, патріот. А той хто пише про розкрадання, нехай подивиться на свого шефа.
avatar
3
Легче всего назвать себяпатриотом и под этим предлогом творить то, что хочется. Заставлять кого-то говорить на украинском языке - не есть признак патриотизма. Нужно выполнять законы Украины. В том числе - закон Украины "о языках" и "декларацию прав национальностей".
На Украине действует принятый 28 октября 1989 года (Постановление ВР № 8313-11), изменённый и дополненный 28 февраля 1995 года закон «О языках» (Закон № 75195-ВР) [58]. Согласно этому закону, гарантируется право на употребление гражданами любого языка при обращении в различные организации и получение ответа в переводе на русский (статья 5), использование любого приемлемого для населения языка в работе организаций (ст. 3),обучение на русском и других языках национальных меньшинств на территории их компактного проживания, а также в случае согласия заинтересованных сторон (ст. 27) свободный выбор языка обучения (ст. 25). Данным законом предусматривалось владение украинским и русским языком должностными лицами в государственных, общественных органах и учреждениях, запрещение дискриминации по причине незнания украинского или русского языка при приёме на работу (ст.6), публикация всех актов высших государственных органов на украинском и русском языках (ст. 10), возможность публикации результатов научных исследований на украинском и русском языках (ст. 30).
avatar
4
Олег: "Легче всего назвать себя патриотом и под этим предлогом творить то, что хочется."
"Ми так всехда і делам ! Патаму, чта ми "руССкія" - саміє бальшіє патріоти-інтєрнаціоналісти у всьом мірє."
"Да здраствуєт вялікая і нєдялімая РаССєйа-мать!"
avatar
5
Соломаха! Не позорьте себя такими комментариями. По ним, можно сделать вывод о широте вашего кругозора.
Я вам норму закона привожу, а вы в ответ - обычный трёп. cool
avatar
6
В усіх державних закладах України варто звернутися будь-кому навіть на проросійському, прокавказському тощо суржику як 99,99% випадках начебто і україномовні чиновники перейдуть на общепанятний.
Якщо звертаєшся до російськомовних на службі чиновників(а їх переважна більшість в Україні) на державній мові, останні у 100,000 % випадків будуть ігнорувати ваші заклики спілкуватися на державній мові. І це не в Криму і не в Донбасі, це в по всій Україні включно з Галичиною.
І плювати їм на закони! "Не позорьте себя такими комментариями", гаспадін-таварісч Алех.
Я вам норму життя в Україні навожу, а у відповідь отримую чергову звичайну демагогію.
avatar
7
Декларация прав национальностей Украины.
Верховна Рада України, виходячи з Декларації про державний суверенітет України, з Акту проголошення незалежності України, керуючись Загальною декларацією прав людини та ратифікованими Україною міжнародними пактами про права та свободи особистості;
прагнучи утвердження в незалежній, демократичній Україні священних принципів свободи, гуманізму, соціальної справедливості, рівноправності всіх етнічних груп народу України;
беручи до уваги, що на території України проживають громадяни понад 100 національностей, які разом з українцями складають п'ятдесяти двохмільйонний народ України, приймає цю Декларацію прав національностей України:

СТАТТЯ 1
Українська держава гарантує всім народам, національним групам, громадянам, що проживають на її території, рівні політичні, економічні, соціальні та культурні права. Представники народів та національних груп обираються на рівних правах до органів державної влади всіх рівнів, займають будь-які посади в органах управління, на підприємствах, в установах та організаціях.
Дискримінація за національною ознакою забороняється й карається за законом.

СТАТТЯ 2
Українська держава гарантує всім національностям права на збереження їх традиційного розселення і забезпечує існування національно-адміністративних одиниць, бере на себе обов'язок створювати належні умови для розвитку всіх національних мові культур.

СТАТТЯ З
Українська держава гарантує всім народам і національним групам право вільного користування рідними мовами в усіх сферах суспільного життя, включаючи освіту, виробництво, одержання і розповсюдження інформації.
Верховна Рада України тлумачить статтю 3 Закону „Про мови в Українській РСР” таким чином, що в межах адміністративно-територіальних одиниць, де компактно проживає певна національність, може функціонувати її мова на рівні з державною мовою.
Українська держава забезпечує право своїм громадянам вільного користування російською мовою. В регіонах, де проживає компактно кілька національних груп, нарівні з державною українською мовою може функціонувати мова, прийнятна для всього населення даної місцевості.

СТАТТЯ 4
Усім громадянам України кожної національності гарантується право сповідувати свою релігію, використо-вувати свою національну символіку, відзначати свої національні свята, брати участь у традиційних обрядах своїх народів.

СТАТТЯ 5
Пам'ятки історії та культури народів та національних груп на території України охороняються законом.

СТАТТЯ 6
Українська держава гарантує всім національностям право створювати свої культурні центри, товариства, земляцтва, об'єднання. Ці організації можуть здійснювати діяльність, спрямовану на розвиток національної культури, проводити в установленому законом порядку масові заходи, сприяти створенню національних газет, журналів, видавництв, музеїв, художніх колективів, театрів, кіностудій.

СТАТТЯ 7
Національні культурні центри і товариства, представники національних меншин мають право на вільні контакти із своєю історичною батьківщиною.
http://revolution.allbest.ru/law/00007228_1.html

За последние 17 лет число школ, где преподавание ведется на русском языке, уменьшилось на две трети. Каждый год статус "русских" теряют около 130 школ. Есть целые регионы, где языковые "меньшинства" - а их представители насчитывают порой сотни тысяч человек - вообще не имеют собственных учебных заведений. В Винницкой, Волынской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Ровенской и Киевской областях, где проживают более 170 тысяч русскоязычных граждан, нет ни одной "русской" школы. А в Киеве для 160 тысяч учащихся, желающих обучаться на родном русском, оставлено 7 школ из 504. Потребность удовлетворена на 1,5 процента.
http://www.rg.ru/2007/05/31/a159078.html

avatar
8
Гаспадін-таварісч Алех, дякую за турботу про російськомовних.
Хоча захищати треба українців в усьому світі від тотальної русифікації.
Це "йежу панятна".
avatar
9
Соломаха! Я не знал что вы ёж!!! wacko Честное слово, думал человек! smile
avatar
10
Гаспадін-таварісч Алех, спасіба вам за чеснає слово - врать всєхда гатова.
avatar