реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Анонс газети "Сіверщина" за 4 вересня

Тижневик «Сіверщина» і цього разу пропонує своїм читачам розмаїття аналітичних публікацій, інформаційного характеру, матеріалів на усі смаки та вподобання.
1. Чому сьогодні для шкільних закладів області закуповуються російські автобуси ПАЗ – Павлівського та Курганського автозаводів, при цьому ігноруються пропозиції вітчизняних автовиробників. Хто зацікавлений у цьому? Про це у публікації «Українські потвори – в українські школи?».
2. Чи можна і де купити на Чернігівщині сир Менського сирзаводу?
3. Кому вигідно зберігати напружену ситуацію в Чернігівській єпархії Української церкви Московського патріархату? – розмірковує протоієрей Української православної церкви Сергій Іваненко-Коленда.
4. Чи вплинуть позитивно на свідомість українців результати Всеукраїнського культурологічного проекту «Мазепа. Made in Ukraine», презентація якого відбулася у Чернігові? Розповідає Олександр Ясенчук.
5. Як сьогодні живуть мешканці російської глибинки? Досліджує тему з історично-політичним присмаком на прикладі містечка Коломна Олександр Соломаха, який нещодавно повернувся звідти.
6. «Хотят ли русские войны?» - запитує у віршованому творі один із читачів газети, який вбачає у російсько-грузинському конфлікті глибокі корені історично-ментального походження.
7. Чи збулося пророцтво грузинського патріарха щодо сьогоднішньої ситуації, яка призвела до війни між двома народами: грузинським та російським? Роздумує редактор «Сіверщини» Василь Чепурний.
8. Чи мають дружню перспективу українсько-російські взаємини? Які можуть виникнути наслідки для України при подальшому зверхньому ставленні Росії до України? З діалектичним підходом аналізує взаємостосунки між братніми країнами відомий український кінорежисер, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Іллєнко.
9. Що дає людині бардівська пісня? Про фестиваль, який проходив у місті Славутич ділиться враженнями Людмила Туз.





Коментарі (0)
avatar