реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Хресний хід

Понад 500 вірних УПЦ Київського патріархату, в тому числі делегації з районів, узяли участь у хресному ході, приуроченому до 1020-ліття хрещення Київської Русі.

Православне свято розпочалося з архієрейської Божественної літургії в Катерининському соборі, яку відслужив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. Потім священики і віруючі пройшли хресним ходом до урочища і озера Святе, де, за літописними згадками, в Х столітті відбулося хрещення чернігівців. Хресний хід пройшов з мощами св. апостола Андрія Первозваного, св. первомученика і архідиякона Стефана і св. Іоанна Тобольського (Максимовича). Біля Святого озера відбувся молебень з освяченням води.

Наступного дня з подібним хресним ходом пройшли вірні УПЦ Московського патріархату. У ньому взяли участь сестри Свято-Успенської Єлецької обителі, численна кількість жителів нашого міста – парафіяни практично всіх чернігівських храмів УПЦ МП.

Олександр ЯСЕНЧУК.
[r]






Коментарі (1)
avatar
1
Объясните пожалуйста, зачем создавать на Украине ещё одну православную церковь, причём нелегитимную в церковных кругах мирового православия? Получается, что все таинства (венчания, крещения, отпевания и т.д.) которые совершаются в УПЦ КП не имеют никакой силы. Зачем расклывать единую церковь, ведь понятно, что большая масса людей, граждан Украины не признает её и таким образом раскалывать украинское общество. Может хватит расколов? Может надо искать то, что объединяет всех православных?
avatar