реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Чернігові посилять контроль за проходженням профілактичних медоглядів

Міська влада Чернігова має намір посилити контроль за проходженням профілактичних медичних оглядів працівниками місцевих підприємств, установ та організацій.
Як повідомила під час робочої наради у міській раді заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз, з вересня почне діяти спеціальна комісія, що перевірятиме стан проходження медоглядів, особливо працюючих у сфері громадського харчування та обслуговування населення. Планується розробити спеціальний графік перевірок, до якого будуть включені не лише великі підприємства, але й середні та малі.
Підставою підвищеної уваги до профмедоглядів стали непоодинокі виявлення фальсифікованих санітарних книжок у працівників, а також смертельні випадки внаслідок тяжких захворювань і факти небезпечних хвороб після фіктивних медоглядів.
Як стверджує заступник начальника управління охорони здоров'я міської ради Ірина Мороз, із-за фіктивних профмедоглядів насамперед страждає імідж лікарів. Адже зафіксовані випадки, коли люди помирають від онкозахворювань, а в їхніх медичних книжках записано, що вони повністю здорові. На думку І.Мороз, стан справ у проходженні профмедоглядів на сьогодні є критичним. "Ми дійшли до тієї критичної точки, коли впливу управління охорони здоров'я вже не достатньо", - сказала вона.

Відповідно до нормативно-правових актів, працівники підприємств, організацій та установ проходять профмедогляди один раз на рік або на два роки. Окремі категорії працівників повинні мати санітарні книжки. Плату медичним закладам за проходження профмедоглядів здійснюють роботодавці або безпосередньо працівники. Цього року з міського бюджету будуть профінансовані профмедогляди лише працівників галузі освіти у сумі понад 120 тис. грн.

Профілактичний медичний огляд чернігівці можуть пройти у медичних закладах, що мають на це ліцензії (насамперед, усіх міських лікарнях, а також у відділенні профмедоглядів).

Щороку профмедогляди у Чернігові проходять близько 30 тисяч працівників підприємств, установ та організацій.

Ірина Синельник
офіційний сайт міської ради





Коментарі (0)
avatar