реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Помста імперії грузинам ? Хто наступний ?

Більшість росіян вважають, що грузини і українці за власним бажанням розбудовували як Російську імперію Романових, так і Радянській Союз. Відповідно до постулатів імперської свідомості ці народи ввійшли до складу Московської держави добровільно: українці у 1654 році після Переяславської Ради, а грузини - у 1783 році після укладання Георгіївського трактату. Дійсно грузинська аристократія у складі Російської імперії користувалася всіма привілеями і була головним провідником імперської волі на Кавказі. Саме під приводом захисту православних грузин відбулася не одна війна з мусульманською Оттоманською імперією. Без перебільшення можна стверджувати, що частина грузин міцно інтегрувалася в структури Російської імперії. Не дивно, що після краху імперії Романових багато грузин за походженням опинилися у складі найвищого керівництві нової радянської імперії, а грузин з містечка Горі Й.Джугашвілі (Сталін) став її символом. Навіть, ядерна зброя – чи не головна гордість росіян - була створена під керівництвом всесильного грузина Л.Берія.
Нагадаю, що і створення СРСР у 1922 році відбулося головним чином завдяки зусиллям представників Української Радянської Соціалістичної республіки та Закавказької Радянської Соціалістичної Федеративної республіки в якій керівну роль відігравали звісно грузини.
Чи пішла на користь грузинам їх вірна служба імперіям ? Судіть самі.
За все треба платити і все має свою ціну.
Нагадаю мало відомий сьогодні історичний факт. За заслуги перед Радянською імперією і особисто вождя всіх народів Й.Сталіна у 1945 році до Грузії були приєднані південні гірські райони Чечні, майже вся Кабарда разом з горами Ельбрус та Казбек, а місцеві народи були повністю депортовані за звинуваченням у зраді батьківщині. Сьогодні ці території знаходяться у складі Російської Федерації, але не добра пам’ять про грузин на північному Кавказі залишилася.
Тож спроба Грузії після багатьох років перебування грузин на Кавказі в якості представників імперської нації вийти з обійм імперії виявилася дуже і дуже болючою і кривавою.
Не важко пояснити і поведінку росіян, які завжди бачили у грузинах своїх вірних союзників по розбудові імперії. Їх страшенно ображає «зрада» грузин, тобто створення справді незалежної грузинської держави. Уявіть собі символи Росії, уособлення перемоги у Другій світовій війні грузини Й Сталін і М.Кантарія перетворюються на закордонних зайд-інородців. Такого підриву своєї величі імперія не пробачає.
Є над чим замислитися і українцям, які доклали ще більше зусиль, ніж грузини, для створення Російської імперської величі.
Сергій Соломаха
Р.S. Поки самі грузини не скинуть символ Російської імперської величі, що бовваніє в Горі, і не визнають Сталіна(яке грузинське прізвище ?) імперцем-росіянином, а не національною гордістю грузин - вони залишаться в обіймах імперії.
Пам'ятаєте як на початку "перестройки" водії авто(за чиєю вказівкою?) гордо на лобовому склі возили фото "вождя всіх народів".
В Грузії цього тирана обожнювали чи не найбільше.





Коментарі (16)
avatar
1
Більшість росіян вважають, що грузини і українці за власним бажанням розбудовували як Російську імперію Романових, так і Радянській Союз. Наглая ложь, абсолютно ничего не имеющая с действительностью. Росиия сама себя построила и Россия первая среди республик приняла декларацию о государственном суверенитете.
Відповідно до постулатів імперської свідомості ці народи ввійшли до складу Московської держави добровільно: українці у 1654 році після Переяславської Ради, а грузини - у 1783 році після укладання Георгіївського трактату. С этим соглашусь. Так оно и было. Вот факты. После того, как в 1795г. персы сожгли Тбилиси, последний царь Картли и Кахети Георгий XII завещал свое царство Российской империи. 12 сентября 1801г. присоединение было официально оформлено манифестом императора Александра I. Это отнюдь не означало, что в состав России вошла вся Грузия. 'Всей Грузией' Георгий XII попросту никогда не владел. В 1804г. русские войска присоединили к империи царство Имеретию и княжество Мингрелию. В 1809г. наступил черед Абхазии. Впервые за долгие столетия все эти земли оказались в составе одного государства. Вместо кучи 'царств' Россия образовала две губернии - Тифлисскую и Кутаисскую. Будущая единая Грузия вызрела в чреве Российской империи.
Навіть, ядерна зброя – чи не головна гордість росіян - була створена під керівництвом всесильного грузина Л.Берія. Ну, да, под его руководством её создал будущий демократ Сахаров А. Только главная гордость русских выразил ещё Суворов, гордившийся тем, что он не прусак, а природный русак!
Нагадаю, що і створення СРСР у 1922 році відбулося головним чином завдяки зусиллям представників Української Радянської Соціалістичної республіки та Закавказької Радянської Соціалістичної Федеративної республіки в якій керівну роль відігравали звісно грузини Там и здесь главную роль играли не грузины, русские или евреи, а коммунисты-фанатики!
вождя всіх народів Й.Сталіна у 1945 році до Грузії були приєднані південні гірські райони Чечні, майже вся Кабарда разом з горами Ельбрус та Казбек, а місцеві народи були повністю депортовані за звинуваченням у зраді батьківщині. Сьогодні ці території знаходяться у складі Російської Федерації, але не добра пам’ять про грузин на північному Кавказі залишилася. Класс, решения Сталина, присоединены к Грузии, а виноваты русские! Пять баллов!
Уявіть собі символи Росії, уособлення перемоги у Другій світовій війні грузини Й Сталін і М.Кантарія перетворюються на закордонних зайд-інородців Никогда, ни Сталин, ни Кантариа (который, кстати не первый водрузил флаг над рейхстагом) не были символами русского народа! Символами СССР может быть, но это как говорят в Одессе две большие разницы!
Тож спроба Грузії після багатьох років перебування грузин на Кавказі в якості представників імперської нації вийти з обійм імперії виявилася дуже і дуже болючою і кривавою. "Сила на нашей стороне, грузинская нация с нами, и мы расправимся со всеми предателями, всех призовем к надлежащему порядку и всех этих врагов, приютившихся тут злых негрузин, выгоним из Грузии", - вещал Звиад Гамсахурдиа. Самым популярным лозунгом того времени было: "Грузия - для грузин!"
В итоге 1989-1991 гг. по ГССР прокатилась волна межэтнических конфликтов, приведшая в итоге к сегодняшним реалиям.
Є над чим замислитися і українцям Вот это в точку. Такие вот статьи - это путь к раскачиванию ситуации, а вконечном итоге к гражданской войне.
avatar
2
Відчуваєтться особлива профспецпідготовка "специалиста", але це, як кажуть, хто на що вчився...
По суті, нинішнім власникам московського Кремля вкрай потрібна інша ідеологія замість збанкрутілого "совєцького" інтернаціоналізму-комунізму. Такою альтернативою вони схоже обрали "великоруССкий" націонал-шовінізм. За логікою цих нових "руССких" все, що здобула Російська та Радянська імперії це - надбання виключно так званих "руССких", яке треба люто захищати від зазіхань нахабних "хохлів" чи грузин тощо. Не дивно, що навіть в радянській енціклопедії існував термін "русская" армія, а не російська, яка завжди "здобувала" перемоги аж з Х століття.
Цікаво, на яку повагу і розуміння очікують новоявлені шулери від історії, коли викреслюють з історії вклад українців, грузин, інших народів, які входили до складу провославно-комунісничної імперії, у багатостолітніх протистояння з турками, німцями, японцями або арктично-сибірськими морозами тощо ?
З таким підходом, тобто відмовою від "нульового" варіанту розподілу СССР, чергові кремлівські "мрійники" починають ганебний шлях до ІІІ світової війни в який навіть дебіли розуміють, що переможуть китайці і мусульмани.
Грузія, відповідно до коментарів "специалиста", лише перший крок на цьому шляху.
avatar
3
Соломаха! Ну вы мне и польстили! Спасибо! Никогда не думал о себе так хорошо biggrin Скажу по секрету особенную профессиональную подготовку прошёл в обычной черниговской средней школе. Чернигов - это мой город. Я здесь вырос, я здесь стал человеком и у меня есть полное право высказывать свою точку ЛИЧНУЮ зрения по любой проблеме. Откуда приехали вы я не знаю, но черниговского в вас ничего не вижу.

Особенно меня насмешили ваши упрёки в шовинизме. Смешно смотреть на ваши намёки на связь с СС (руССких) Уж чья бы корова мычала... У вас хватает наглости и бесстыдства сравнивать русских с "СС"? У вас людей проводящих героизацию бандеровцев и дивизии Галичина, солдаты которой были в СС в прямом, а не переносном смысле!!!

Что касается Грузии, отвечу вам словами официального представителя ООН. "Безусловно, Грузия, вторгнувшись в Южную Осетию, совершила акт агрессии. Совершенно очевидно, Грузия таким образом нарушила и Устав ООН. Необходимо рассматривать эту ситуацию комплексно, с учетом того, с чего она начиналась", - заявил председатель Генассамблеи ООН Мигель д'Эското Брокманн на первой в этом качестве пресс-конференции в штаб-квартире ООН. Данное заявление было озвучено Брокманном в ответ на вопрос журналиста агентства Bloomberg о том, "нарушила ли Россия Устав ООН, вторгнувшись на территорию Грузии".

Моя критика - конкретна (имею ввиду свой первый комментарий). Если есть что возразить по существу, милости просим. Нет? Тогда считаю ваш комментарий простым трёпом и дешёвой пропагандой.

Без уважения к вам, Олег.

avatar
4
"Специалисте" - аноніме!
В Чернігові я не тільки народився, вчився в школі №6 і інститутах, але й живу і працюю. Більш того в Чернігові довелося поховати своїх батьків і дідів.
А стати українським чернігівцем мені допомогла служба в Москві в "СА" з руССкими шовіністами.
До речі, "СС" означає ще "Советский Союз".
Ганьба, якщо такий"специалист" забув назву своєї померлої комуністичної батьківщини і йому, як у кіно з німцями, "мерещатся" усюди фашисти і ZZ-івці.
Хрестися треба!
Риторичні питання до руССкого шовініста, бо справжніх російських після комуністичного більшовицького кривавого перевороту в СС не залишилося
Проти якої країни члена ООН Грузія здійснила "акт агресії" у серпні 2008р. ?
Чи не здіснює РФ акту агресії постійно проти Ічкерії ?
І останнє. Анонімний трусе на псевдо "спеціалист", не будь таким пихатим і самовпевненим.
Бог не фраєр - все бачить.
avatar
5
Соломаха! Вы хотите сказать, что когда пишите "руССкие", то намекаете на Советский Союз, а не на гитлеровские войска СС? Тогда я должен константировать плохую память именно у вас. Правильное название Советского Союза буде звучать так: Союз Советских Социалистических Республик, что с СС никак не вяжется. Я не являюсь коммунисом или социалистом, но истина мне дороже.

Соломаха! Что же вы так всех русских возненавидели? Школа №6 - это же школа с русским языком обучения была (если мне не изменяет память, на ул. Щорса). Значит ваш РОДНОЙ язык русский (не в упрёк тем у кого родной украинский) . Как же можно так ненавидеть русских, что бы писать - "руССкие"? Кто вас учил? Какие вы книги в детстве читали? Просто уму не постижимо. Вы пишете, что служили в Москве с русскими шовинистами, которые вас сильно обидели. Значит причина кроется в этом? Значит вы решили стать украинским шовинистом им в отместку? Ну, Соломаха, это уже на детский лепет похоже. Шовинистов среди каждой национальности хватает. Россия со своими бритоголовыми борется, а Украина своих нацистов поддерживает. Вот в чём проблема! Неужели вы этого не видите? Может вы сами в УНА-УНСО записались? Не могу поверить, что бы среди черниговцев эта идеология получила поддержку. Если только среди отмороженных и оболваненых, но таких наберутся единицы.
Теперь отвечу на ваш "риторический" вопрос относительно грузинской агрессии. Давайте уточним, в чём собственно проблема? Проблема в том, что Грузия выйдя из состава СССР забыла посоветоватьсяоб этом с абхазами и осетинами. Это первый факт. После того, как абхазы и осетины возмутились, президент Грузии Гамсахурдия выдвинул лозунг: Грузия - для грузин! Лишил абхазов и осетин автономии и попытался решить все спорные вопросы силой, устроив им второй геноцид в истории (первый был в 1918г). Это второй факт. Произошла война между грузинами с одной стороны, абхазами и осетинами с другой, в которой абхазы и осетины победили. Это третий факт. Далее, президент Грузии Шеварнадзе, подписал с Россией документы, в которых России было дано правовстать между противоборствующими сторонами и в случае если какая-либо сторона развяжет боевые действия - российские миротворцы ОБЯЗАНЫ прекратить это всеми методами, включая силовые! Миротворческий мандат россиян в Грузии поддержали все международные организации, включая ООН. Это четвёртый факт. Далее, в условиях, когда грузинские ВС начинают обстреливать жилые кварталы Цхинвала "Градом" и убивать российских миротворцев - Россия вмешалась, принудила Грузию прекратить военные действия, её же обвинили чёрт знает в чём! Рекомендую посмотреть видео: http://rutube.ru/tracks/986483.html?v=0f5a3cc70620d36bf93e37ea23a786c1
http://www.rian.ru/osetia_mm/20080819/150499201.html

P.S. Хочу вам объяснить, что среди пользователей интернета широко распространено такое понятие, как "НИК". Им пользуются практически все. Это никак не свидетельствует о какой-то выдуманной вами трусости. У меня НИК такой "специалист". Если вы хотите узнать, не знаком ли мы с вами лично, то врядли. Я учился в школе №9 (украиноязычной кстати, даже в часы СССР. Вот ирония-то судьбы какая!).
Ещё я вам скажу, что по определению не могу быть шовинистом и не любть украинцев, т.к. фамилия моей матери - Довженко, а бабушки - Рогач. Скорее мне не по душе люди пытающиеся поссорить два братских народа - русских и украинцев.

avatar
6
Гаспадін, Олеже, звідки у вас патологічне уявлення що любити Україну означає ненавидити Росію. Як будь-який цивілізований народ українці ненавидять тільки своїх ворогів під час агресії останніх.
Отже, "руССкие" не ставайте нашими ворогами і припиніть агресію проти українців і їх культури і все буде добре.
Агресивність світогляду "руССкого" Олега(можливо і етнічного українця) пояснюється його довготривалим проживанням в колоніальному Чернігові в якості колонізатора. Як відомо зрадники більш агресивні.
Українськість автора, до речі, на 50% росіянина, легко пояснюється природним бажанням для кожної цивілізованої і порядної людини захистити ображених і принижених, якими були українці в імперії.
Щодо різних екзотичних угруповань(контрольованих спецслужбами різних держав), то автор не має до них ніякого відношення, бо був одним із засновників Народного Руху України за "перестройку" в Чернігові, постійно перебував і перебуває сьогодні в лавах національно-демократичної політичної сили , тобто НРУ -РУХ(УНР)-УНП.
avatar
7
Пан Соломаха! Как всегда, попробую ответить вам конкретно, без воды и пустого разглагольствования:
1. Слова «Гаспадін» в украинском языке не существует. Имеется заимствованное из польского слово «пан». В русском языке это слово пишется через «о». Кроме того букву «і» из русского ещё дедушка Ленин вычеркнул. Вы уж определитесь, какой язык вам ближе. Я оба языка понимаю хорошо.
2. Не приписывайте мне того, чего я не говорил. Где вы нашли в моих комментариях «патологічне уявлення що любити Україну означає ненавидити Росію». Для меня ОДИНАКОВО дороги и Украина и Россия. Вам это понять сложно, видимо, это последствие вашего общения с бритоголовыми, но попытайтесь.
3. Когда русские были врагами украинцев? Только конкретно. Факты в студию, плииз.
4. Я, конечно, по вашему, «агресивній задник» (наверное, вы хотели написать «зрадник») и «колонизатор». Можете ещё назвать «запроданець» или что-нибудь придумать получше. Слышать такие слова от вас – это комплимет.
5. Вы упорно продолжаете писать «руССкие». Видимо паталогической ненавистью страдаете именно вы. Хотя то, что вы не употребляете терминов «москаль», «кацап» - это для вашего уровня уже хорошо. Вы ещё не потерянный для общества человек, вас ещё можно вылечить.
6. Как вы высчитали 50% «россиянства» у автора статьи? Вы, что ему анализ крови делали? Интересно, сколько поколений своих предков он знает? Может ли он дать гарантию, что его прапрабабка с татарами, ляхами, печенегами, половцами и т.д. не спала? Очень было бы интересно узнать вашу методику подсчета национальности. Пора бы уже знать, пан Соломаха, что национальность человека определяется не только и не столько генетикой, а культурой и менталитетом. Национальность давно уже понятие не биологическое, а социальное. Боже мой! Вы ещё называете себя «цивилизованным» человеком! В школу – шагом марш! В первый класс!
7. Что касается разных «екзотичних угруповань», то позволю себе заметить, что не такие уж они экзотические на Украине. Может Шухевич – не герой Украины? Чем бандеровцы лучше русских бритоголовых, от которых вы пострадали в армии? Подумайте на досуге об этом.
8. Извините, пан Соломаха, что выхожу не под своим привычным «НИКом», но видимо вашими усилиями у меня появляется надпись: «Для вашого аккаунту будь-яка активність тимчасово заблокована». Демократия в действии! Пять баллов!
avatar
8
Гаспадін, Олег.
Уважно перечитайте статтю автора, а не хероїчно бюріться з вітряками, які собі навигадували.
І останнє. В літературній російській мові є імперське правило: одне говориться, а зовсім інше пишеться.
Автор дотримуєься українського народного правопису: що говоримо - те й пишимо.
avatar
9
Соломаха! Перечитайте внимательно свои комментарии. Я отвечал, в том числе, на них. По каждому вашему тезису привёл КОНКРЕТНЫЕ аргументы. Любой непредвзятый читатель с этим согласится.
Очень интересно узнать по какому "правопису" слово господин пишется, как "Гаспадін"??? biggrin
Может по тому правопису, который пытаются выдать галицийский диалект - за истинно украинский? Может слова: «міліціянт» (польский - «milicjant») - вместо "міліціонер", "спільнота"- вместо "співтовариство", "cтрум" - вместо "ток", "спортовець" (польский - sportowiec) - вместо "спортсмен" и т.д. вам больше по душе? Может они БОЛЕЕ украинские? cool
avatar
10
"Очень интересно узнать по какому "правопису" слово господин пишется, как "Гаспадін"???
Повторюдля тих хто не читає (див. 8.)
В літературній російській мові є імперське правило: одне говориться, а зовсім інше пишеться.
Автор дотримуєься українського народного правопису: що говоримо - те й пишимо.
avatar