реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Продовжують зростати доходи бюджетів

Державною податковою інспекцією у м.Чернігів за сім місяців 2008 року забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів у сумі 453,9 млн грн. Приріст збору платежів до рівня минулого року становить 18,1%, або 69,6 млн грн.

До місцевого бюджету надійшло 213,3 млн грн, що більше рівня надходжень за відповідний період 2007 року майже на 56,0 млн грн.

У розрізі джерел наповнення місцевого бюджету досягнуто виконання минулого року по всіх платежах та зборах.

Доходи місцевого бюджету на 78,3% сформовані за рахунок надходжень податку з доходів фізичних осіб (167,1 млн грн).

За рахунок плати за землю доходи місцевого бюджету поповнилися на 14,8 млн грн (на долю цього податку припадає 6,9%).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року вдалося наростити обсяги сплати єдиного податку. За сім місяців поточного року мобілізовано податку 10,3 млн грн (це 4,9% у загальній сумі доходів місцевого бюджету).

Місцевих податків і зборів зібрано до бюджету 3,4 млн грн. Понад 60% у надходженнях місцевих податків і зборів займає ринковий збір.

Продовжують зростати і доходи від сплати податку із власників транспортних засобів, плати за торговий патент і ліцензії.

У цілому за звітний період порівняно з періодом минулого року збільшили сплату до місцевого бюджету із сумою, що перевищує 100 тис грн, 122 підприємства на суму 37,3 млн грн, надходження від яких склали понад 95 млн грн.

Найбільші суми податків і зборів до місцевого бюджету сплачені ВАТ „ЧХВ”, КЕП „Чернігівська ТЕЦ”, ВАТ „ЧеЗаРа”, ЗАТ „КСК „Чексіл”, КП „Чернігівводоканал”, ВАТ „Облтеплокомуненерго”, ВАТ „Ясен”, ТОВ „Український кардан”, ЗАТ „ЧАЗ”.

Степан МАРАХОНЬКО, начальник відділу економічного аналізу та прогнозування ДПІ у м.Чернігів.






Коментарі (0)
avatar