реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Доходи від міліції не приховати

5 серпня в Державній податковій адміністрації в Чернігівській області відбулась прес-конференція на тему: «Дії подактової міліції із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом».
Заступник начальника управління по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА області Віктор Кириленко стисло проінформував журналістів про результати роботи податкової служби в зазначеній сфері.
- За 7 місяців за матеріалами вказаного відомства, - зазначив Віктор Кириленко, - порушено 9 кримінальних справ, у тому числі 8 – за ознаками злочину, передбачених статтями 209 та 212 Кримінального кодексу. Загальна сума виявлених легалізовнаих доходів становить більше 23 мільйона коштів, відшкодовано збитків по кримінальних справах на суму 820 тисяч гривень, вилучено коштів та товарно-матеріальних цінностей з накладенням арешту на майно більше як на 16 мільйонів. Направлено до суду 3 кримінальні справи.
Віктор Кириленко зауважив, що співробітниками управління по боротьбі з відмиванням доходів ДПА в Чернігівській області припинено діяльність 2-х «конвертаційних» центрів та виявлено 16 суб’єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, з яких 10 – припинено, заблоковано коштів у сумі 27 тисяч гривень.
В.о. обов’язки начальника регіонального відділу Державного комітету фінансового моніторингу України в Чернігівській області Андрій Ільєнко повідомив, що правоохоронними органами області проводиться перевірка фактів, викладених в 20 узагальнених матеріалах, які були підготовлені Держфінмоніторингом України. Податковою міліцією обалсті використовується інформація в 5 –ти кримінальних справах.
Як розповів заступник начальника управління податкової міліції ДПА в Чернігівській області Геннадій Селезньов підпорядкованою службою з початку року забезпечено надходжень грошових коштів до державного бюджету у сумі близько 31 мільйона гривень, що на 18 мільйонів більше, ніж за 7 місяців минулого року.
Представники податкової адміністрації відповіли на численні запитання журналістів. Зокрема, їх цікавило те, як реально повернути майно законним власникам, які категорії фізичних осіб та суб’єктів господарювання найбільше порушують податкове законодавство тощо.
Зважаючи на актуальність питання щодо «здорової конкуренції» між податковою міліцією і новоствореним рік тому Державним комітетом фінансового моніторингу (фінансова розвідка), кореспондент «Сіверщини» поцікавився у заступника начальника управління по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Віктора Кириленка про те, яка особиста думка у нього щодо ефективності цих двох служб. Посадовець дав вичерпну відповідь, акцентувавши увагу на тому, що це питання в даний час є дискусійно-проблематичним серед фахівців і не є остаточно «завершеним» в розрізі розгляду усіх аспектів податкової діяльності.
Сергій КОРДИК.





Коментарі (0)
avatar