реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Більше 3 тисяч чернігівців поїдуть у Київ зустрічати Вселенського Патріарха

Про це повідомив на прес-конференції перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Черниш. Скільки чернігівців будуть зустрічати патріарха московського -- невідомо.

Г.Черниш так оцінив недолуге голосування депутатів Чернігівської міської ради стосовно Катерининської церкви:" Маємо наслідки партійно-пропорційних виборів. Де це може бути, в якій країні, щоб депутати ставили під сумнів рішення Вищого адміністративного суду, який іменем держави України ухвалив рішення про визнання законним розпорядження голови ОДА Лаврика про передачу Катерининської церкви громаді УПЦ Київського патріархату?!"

Георгій Валентинович цим дав зрозуміти, що голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко не збирається відміняти розпорядження свого попередника. Офіційної відповіді міській раді також ніхто давати не буде:" Офіційна відповідь є -- рішення суду. Воно остаточне і оскарженню не підлягає!". А щодо "молєбствія", яким зустрічали учасників прес-конференції під стінами адміністрації прихильники московського патріархату, Г.Черниш пояснив, що в єпархії УПЦ МП цю громаду не визнають своєю, вона ніде не зареєстрована. Тож "нехай вони спочатку узаконять свою діяльність, визначаться до якої церкви належать, а тоді звертаються до влади з проханням про приміщення".

Перехідний гурт людей на чолі з позаштатним священиком Алєксандром Лєдовим, вигнаним з ніжинського монастиря, стає в Чернігові уже схожим на циганський табір -- то вони під міськрадою хоругвами мають, то під обласною адміністрацією сторінки молитвословів випалюють спекою... Наче мало їм у Чернігові храмів московського патріархату -- Спаського, Троїцького, Казанського, Воскресенського, Єлецького, Феодосіївського, Всіх святих, Михайлівського, Введенського, "Живоносного джерела", Петропавлівського...

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (5)
avatar
1
Хотілося б вірити в те, що у нас, на Чернігівщині, президентська влада все таки є проукраїнською. Так і повинно бути, бо інакше оту навалу, що чорною хмарою насувається звідусіль на терени нашої держави - одній громадськості не зупинити - розчавлять, як було вже не раз... От тільки не зрозуміла позиція депутатів у міськраді від БЮТ. Невже так "дружно" усі стали зайдами московських інтересів? Оце так український блок?! Будь зараз вибори чи то президентські, чи то до ВР, то вже з-за одного такого рішення місцевих депутатів, у т.ч. і бютівців, щодо відміни розпорядження колишнього губернатора з передачі Катерининки українству, їх не слід би підтримувати. Ганьба та й усе!
avatar
2
мп не їде ні на які зустрічі - принципово.
а прозустріч Вселенського патріарха:
10,00 зустріч в аеропорту, в 10,30 уже в лаврі - (можна прочитати в інтернеті) - вдумайтесь, скільки часу потрібно на дорогу, і де , і як зустрічатимуть дорогого гостя наші люди. Вітатимуть прапорцями пролітаючу на світовій швидкості машину?!...
avatar
3
про тне визнання московською церквою "окупантів" з нібито відлученим священикоим- зайдіть на офіційний сайт Чернігівської єпархії мп :
http://www.orthodox.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=220 - Интересы Черниговского православного общества, на сессии Черниговского совета, представлял пресс-секретарь Черниговской епархии протоиерей Захарий (Керстюк).
http://www.orthodox.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=219 - Православные верующие Чернигова провели молебен возле здания горсовета
http://www.orthodox.com.ua/index.php?go=News&in=view&id=222 - Православные верующие г. Чернигова провели стояние возле здания Черниговской Областной Державной Администрации
Щось несходиться - все таки "окупанти" з мп.
А всі ці недолугі викрутаси тільки, щоб уникнути відповідальності.
А відповідальності перед Богом не ьуникнути!!!!!!
avatar
4
Рішення міської ради, що вимагає скасування (на начебто вимогу і від імені чернігівців) рішення обласної влади щодо передачі Катерининської церкви одній з релігійних громад, по суті спрямоване на дестабілізацію ситуації в місті і державі, бо дає "ЗАКОННІ" підстави авантюристам спрямувати релегійних фанатиків, хворих людей і платних провокаторів на силові дії.
Якщо це станеться, то ініціаторів приняття цього рішення треба притягнути до відповідальності за спровокування безпорядків...
Ті хто голосував за це провокаційне рішення міськради знали що робили...
В державі не може бути такого щоб одні органи влади заперечували і не виконували рішення інших компетентних державних(!) органів. Це шлях до розвалу держави.
Саме цього добиваються КПУ,ПСПУ, Партія регіонів і примкнувшая до них БЮТ ?
avatar
5
Со времён киевского князя Владимира (988г.) Русская земля имела одного митрополита. В 1299г. митрополичий престол митрополитом Максимом был переведён из Киева (матери городов руссских) во Владимир. В 1326г., Митрополит Всея Руси Пётр перехал из Владимира в Москву, где и был похоронен. Его преемник Феогност окончательно сделал Москву центром общерусской метрополии. Православные Киева входили в Московскую Митрополию до 1458г.
В 1453г. турки захватили Константинополь, что дало возможность в 1458г. великим князьям литовским, для уменьшения влияния на православных Вел. Княжества Литовского соседней православной Москвы, создать новую Киевскую Митрополию, формально подчиняясь не Московской Митрополии, а Константинопольскому Патриархату. Но, на практике велики князья литовские, а со временем короли польские взяли себе право назначать православных епископов и самого митрополита. Т.е. важные церковные вопросы стали решаться мирскими деятелями принадлежащими всё более враждебной православию церкви. Это, а также коррупция, порождённая покровительством светской враждебной православию власти подорвали авторитет киевского митрополита среди православных. В 1570-х годах Львовское братство восстановило связи с православной церковью России, а многие украинские православные священники уехали в Москву от преследований католиков и униатов. Уже тогда униаты вели войну с православными за церкви.
В 1587г. учреждена самостоятельная Московская Патриархия. Неважно какими путями это было сделано, важно то, что она была легитимной в православном мире и признана Вселенским Собором и всеми православными патриархами. Это факт, а всё остальное домыслы и предположения.
В 1625г., понимая, что у православия на Украине под властью Польши нет будущего, Киевский Митрополит Борецкий обратился к русскому царю с прошением принять Украину под своё покровительство. В 1686г. левобережное украинское духовенство, во главе с Киевским Митрополитом, князем Гедеон Святополк-Четвертинским присоединилоь к Московской Патриархии. Гетман Украины, казацкая старшина, духовенство и братства однозначно согласились с этим решением. Тем временем православная церковь Правобережья испытывала сильнейшее давление со стороны поляков, а с переходом Львовской, Перемышльской и Луцкой епархий к униатам, вступила в период упадка.
Что же происходит сегодня? Денисенко сам себя объявил "Киевским Патриархом", за что Патриархом Московским и всея Руси Алексием II был отлучён от церкви. Ни один патриарх или митрополит в православном мире не признал Денисенко. Этот человек и все кто за ним идёт находятся вне церкви и этим губят свою душу. С таким же успехом любой человек может себя объявить патриархом или создать какую-нибудь новую церковь.
avatar