реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Катерининська церква: офіційна позиція міліції

Передача церкви віруючим пройшла без ексцесів

Ввечері 18 липня до УМВС України в Чернігівській області звернулися з заявою представники козацької православної громади Української православної Церкви Київського патріархату Чернігова.

Низка судових рішень підтвердили законність прийнятого в 2006-му році розпорядження тодішнього голови Чернігівської облдержадміністрації Щодо передачі Катерининської церкви в обласному центрі для богослужінь козацькій громаді Української православної церкви Київського патріархату. Останню крапку в серії цих розглядів поставив Вищий господарський суд України, також підтвердивши попередні судові рішення.
Отже, члени козацької громади повідомили Управління МВС в області про свій намір щодо вступу в права законних користувачів культової споруди вранці 19 липня та звернулись з заявою стосовно охорони громадського порядку під час передачі храму.
Ця інформація поступила від чергового УМВС начальнику обласного Управління внутрішніх справ полковнику міліції Іванові Катеринчуку. За його дорученням була розроблена відповідна вказівка працівникам блоку міліції громадської безпеки, на яких покладалося безпосереднє забезпечення охорони громадського порядку під час входження представників козацької православної громади до Катерининського храму.

О 6.30 ранку в приміщенні Чернігівського міськвідділу УМВС був проведений інструктаж. О 6.45 задіяні працівники міліції вже знаходились біля Катерининської церкви.
Під час відкриття дверей та входження до Катерининки порушень громадського порядку не було.
На даний час біля церкви знаходяться близько 30 цивільних громадян та декілька нарядів працівників міліції, які продовжують несення служби з охорони порядку.

http://kop.gov.ua/index.php?
За інформацією офіційного сайту УМВС України в Чернігівський області






Коментарі (2)
avatar
1
15 правило Двукратного собора на этот счёт высказывается весьма определённо: «Если какой пресвитер, или епископ, или митрополит, дерзнет отступить от общения со своим патриархом, и не будет возносить имя его, по определенному и установленному чину, в Божественном тайнодействии… таковому святый собор определил быть совершенно чуждым всякого священства». Если ты православный, то это важно для тебя.
УПЦ МП имеет полную самостоятельность и в финансовых и в имущественных, и в административных вопросах.
В желании разделить Тело Христово по национальному признаку, ради подогревания национальной же гордыни и межнациональной розни, нет ничего здорового. Не лишне напомнить, что на Константинопольском соборе 1872 г. Вселенская Православная Церковь отвергла этнофилетизм как ересь, говоря: «Мы отвергаем и осуждаем племенное деление, то есть племенные различия, народные распри и разногласия в Христовой Церкви, как противные евангельскому учению и священным законам блаженных отцов наших, на коих утверждена Святая Церковь и которые, украшая человеческое общество, ведут к Божественному благочестию. Приемлющих такое деление по племенам и дерзающих основывать на нем небывалые доселе племенные сборища, мы провозглашаем, согласно священным канонам, чуждыми Единой Кафолической и Апостольской Церкви и настоящими схизматиками». Каноническая принадлежность Московскому Патриархату – это единственное и последнее лекарство от болезни этнофилетизма для Украинской Православной Церкви.
avatar
2
Для того щоб собор 1872 р став визнаним має бути рецепція. Неодноразово рішення соборів визначались недійсними. Правила ж апостолів - це заповідання нам, які дійшли до цих днів:
Канон 34
Єпископам будь-якого народу належить знати першого серед них і визнавати його як голову, і нічого не робити, що було б понад їхню владу, без його вказівок; а кожний має робити тільки те, що стосується його єпархії та тих місцевостей, що належать до неї. Але й перший хай нічого не робить не поспитавшись думки всіх, бо тоді так буде однодумність і прославиться Бог через Господа у Святому Дусі, Отець, і Син, і Святий Дух.
Причому той собор був скликаний виключно за бажання Константинопольського Патріархі, якому було невигідно відлучення Болгарської церкви. Звісно, апостольські правила є складними в виконані і деякі з них неможливі в наші дні, але чи це правило є неможливим?
avatar