реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Суд заборонив «дерибан» «ЧеЗаРа»

Правління ВАТ «ЧеЗаРа» звернулося до суду з вимогою визнати підприємство банкрутом, незважаючи на те, що ні акціонери підприємства «Арка Капітал» та Фонд держмайна України, ні прокуратура не бачать підстав для цього. Більше того, як зазначили представники прокуратури, пан Колесник, президент правління, не уповноважений за статутом подавати до суду подібні позови.

Згідно з чинним законодавством України правління має право вимагати розгляду подібних справ, але разом з тим зобов’язане надавати суду достовірну та правдиву інформацію про стан справ на підприємстві. Пан Колесник подав до суду документи, що свідчать про боргові зобов’язання перед банком «Демарк» у сумі 45 млн грн, хоча у позовній заяві до суду фігурувала сума 22 млн грн на 5 травня 2008 року.

Розбіжності у представлених даних, а також неспроможність пана Колесника дати пояснення суду щодо кредиторської заборгованості ВАТ «ЧеЗаРа» та про конкретний обсяг нереалізованої продукції, що знаходиться на складах підприємства, призвели до того, що суд ухвалив наступні рішення: призначив експертизу фінансового стану підприємства, не затвердив арбітражного управляючого, який був запропонований правлінням, ухвалив заборону на відчуження майна та наклав арешт на всю нерухомість до винесення нового рішення суду.

Таким чином, 23 травня Господарський суд у Чернігівській області виніс рішення, згідно з яким акціонери ВАТ «ЧеЗаРа» «Арка Капітал» та Фонд держмайна України залишаються власниками діючого підприємства та мають змогу розвивати й підвищувати його промислову потужність.

Наступне засідання суду відбудеться 18 червня, одразу після закінчення перевірки фінансового стану ВАТ «ЧеЗаРа», про що йшлося раніше.

Акціонери ВАТ «ЧеЗаРа» «Арка Капітал» впевнені, що законних причин визнання підприємства банкрутом немає, і позиція суду щодо даного питання не зміниться та буде залишатися незалежною і справедливою.
Тарас ВОЗНЮК.

* * *

Доброго дня! Мене звати Мирослав Клука.

Група компаній, які я представляю, в січні 2008 року придбала 54% акцій ВАТ «Чезара». Ми ввійшли в підприємство з метою його подальшого розвитку. Все, що вимагалося від правління «ЧеЗаРа», – це професійний підхід до роботи.

Замість цього правління почало розпродаж майна підприємства і, врешті-решт, звернулося до суду з вимогою визнати його банкрутом.

Компанії, які я представляю, вважають розпродаж майна, нерухомості і банкрутство неприйнятними. Закриття заводу – найпростіший шлях, де програють усі.

Давайте спробуємо змінити ситуацію. Якщо ми про це не потурбуємось, то хто?

Ми запрошуємо всіх, хто небайдужий до долі заводу, поліклініки, дитячого садка та табору «Електронік», на зустріч, яка відбудеться 4 червня о 17.00 у Літньому театрі міського парку культури та відпочинку.

Ми будемо раді почути вашу точку зору щодо ситуації, ознайомимо вас з усіма подробицями і нюансами, які нам відомі, та спробуємо відповісти на всі ваші запитання.

Будемо раді зустрічі з вами!






Коментарі (0)
avatar