реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Їдьте, діточки, у Красне...

22 квітня відбулася обласна селекторна нарада з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2008 року, яку провів заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько. Участь у селекторній нараді також взяли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Марія Кальпета та заступник начальника управління у справах молоді і спорту облдержадміністрації Борис Атрощенко.

За словами заступника начальника управління у справах молоді і спорту облдержадміністрації Бориса Атрощенка, незабаром розпочнеться літня кампанія по оздоровленню та відпочинку дітей. Основним завданням на сьогодні є аналіз стану готовності дитячих оздоровчих закладів області до прийому дітей на відпочинок та оздоровлення, насамперед заміських.

Передбачається, що у цьому році оздоровчі послуги будуть надавати 567 оздоровчих закладів, переважна більшість з яких табори денного перебування, стаціонарних з них - 32 (з 35 існуючих).

У минулому році завантаженість працюючих оздоровчих закладів склала 66%. За даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів запланована завантаженість цього року складає 60%. Найбільші проблеми з пристосованими таборами, які не можуть з багатьох причин працювати 3-4 зміни. Зі стаціонарних закладів роботу з неповною завантаженістю планують „Будівельник" (Менський р-н) - 17%, ім. Батюка (м. Ніжин) - 30%, „Десна" (Новгород-Сіверський р-н) - 53%, „Казковий"-„Чайка" (Новгород-Сіверський р-н) - 28%, „Казка" (Прилуцький р-н) - 39%, „Відкриті двері" (Чернігівський р-н) - 20%, „Десна" (Чернігівський р-н) - 25%, „Дружба" (Щорський р-н) - 50%.

Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Марія Кальпета повідомила, що влітку поточного року в таборах системи освіти передбачено оздоровити 33759 учнів загальноосвітніх шкіл та інтернатних закладів, що становить 30,7%.

У поточному році планується робота 545 оздоровчих закладів, підпорядкованих управлінню освіти і науки облдержадміністрації, відділам освіти райдержадміністрацій та управлінням освіти міських рад, а саме: 14 заміських таборів (2386 дітей), з них 6 на базі загальноосвітніх шкіл.

Особлива увага приділяється оздоровленню вихованців інтернатних закладів, оскільки саме там перебувають діти, які потребують соціального захисту. У цьому році, як і в попередньому планується оздоровити всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони будуть оздоровлюватись у 4-х таборах які підпорядковані управлінню освіти і науки облдержадміністрації, це «Барвінок» (стаціонарний, с. Бігач Менського району), «Зміна» (стаціонарний, с. Седнів Чернігівського району), «Веселка» (школа-інтернат, с. Удайці Прилуцького району), «Лісова казка» (табір праці та відпочинку на базі школи-інтернат с. Красне Новгород-Сіверського району) та 200 вихованців - на узбережжі Чорного моря. На оздоровлення дітей інтернатних закладів із обласного бюджету передбачено виділення 3304,2 тис. грн. (це на 500,0 тис. грн. більше, ніж у минулому році), з них на забезпечення функціонування обласних таборів - 1864,2 тис. грн., на оздоровлення дітей за межами області 1440,0 тис. грн.

Фінансування оздоровчої кампанії здійснюватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів (4,236 тис. грн. - це більше, ніж у минулому році на 540 тис. грн.) благодійників, підприємств, установ та організацій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько зазначив, що необхідно використати у повному обсязі місцеву оздоровчу базу. У першу чергу повинні оздоровлюватися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти з девіантною поведінкою, талановиті та обдаровані, діти, які перебувають на диспансерному обліку.

Він також поінформував, що у цьому році зменшиться чисельність пришкільних таборів. Проте планується розширення мережі наметових таборів, розрахованих на дітей віком від 12 до 16 років. Військові нададуть у цьому напрямку допомогу і забезпечать наметами, допоможуть їх встановити. До цієї роботи необхідно залучити краєзнавців та місцевих спортсменів.

Володимир Приходько підкреслив, що найголовнішим завданням на сьогодні є оздоровлення більшої кількості дітей, ніж у минулому році, особливо з соціально уразливих верств населення.

Управління у справах преси та інформації ОДА






Коментарі (0)
avatar