реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Друге пришестя Кауфмана

Велике здивування охопило жителів Новгород-Сіверщини після повернення в крісло голови райдержадміністрації В’ячеслава Кауфмана. Про його роль та місце в історії Новгород-Сіверщини бесідуємо з депутатом Новгород-Сіверської районної ради від УНП Борисом Домоцьким (на фото).
— Борисе Степановичу, як Ви оцінюєте останнє призначення?
— З точки зору районної організації УНП ми вважаємо це призначення остаточною поразкою Помаранчевої революції в нашому районі, бо до влади вдруге прийшов типовий представник «кучмізму». Керування Кауфмана районом (1,5 року) нічим позитивним не вирізнялося, навпаки — були одні проблеми. Через декілька днів після усунення його з посади відбувся крах заводу «Продтовари», це трапилось внаслідок діяльності Кауфмана.
Характеризує Кауфмана і такий вчинок. У 2006 році він очолював ПМК-86, вирішив побудувати у приміщенні гуртожитка дорогі квартири, виштовхуючи людей, що там мешкали, до закінчення опалювального сезону на вулицю. Після мого запиту прокуратура припинила незаконні дії. Стосовно політичного портрета В’ячеслава Марковича, то це представник «неТАКів», член СДПУ(о) — партії, про яку забули навіть лідери.
— Як могло трапитись таке призначення?
— Сьогодні ми пожинаємо результати зради одних і реваншу інших сил. Під час свого першого і останнього візиту голова облдержадміністрації Володимир Хоменко дуже розкритикував діяльність В.Кауфмана як керівника будівельної організації після реставрації і будівельних робіт у нинішній державній гімназії ім. Ушинського, існує море боргів, безліч судових справ. Тож виникає питання, як міг п.Хоменко призначити такого діяча?
— Розкажіть, будь ласка, нашим читачам про життя-буття Новгород-Сіверщини з точки зору Бориса Домоцького.
— На сьогодні можна констатувати: є передумови, що Новгород-Сіверський втратить навіть статус міста! Оскільки катастрофічно скоротилося населення. Це пов’язано не тільки з негативною демографією, а й з масовим виїздом новгород-сіверців молодого і середнього віку до інших міст, за кордон. За 10 — 11 років жоден представник вищого ешелону влади не звернув уваги на можливість використання «президентського» ресурсу Леоніда Кучми — нашого земляка — для поліпшення ситуації в районі. Можна було розробити програму зі створення і діяльності сучасного овочево-переробного підприємства, підтримки народних промислів, розробки корисних копалин — торфу, високоякісних глин та окремих джерел з цілющою водою, розробляти лісову промисловість. Відтік населення страшний, ніхто не рахує кількості населення, бо бояться знати правду.
— Відомо, що Новгород-Сіверський — це фактично «музей просто неба». Що зараз відбувається з його цінною ар¬хітектурою?
— Останніми роками йде активна руйнація історичного надбання, майже повністю розвалився пам’ятник солдатам, у плачевному стані пам’ятка пізнього українського бароко — будинок купця Медвєдєва, зараз у ній розміщується центральна міська бібліотека та відділення СБУ. Жахливий вигляд має пам’ятник Бояну: в нього відпиляний меч, гуслі, сокіл, він схожий на мужика, що танцює гопак.
Навпроти центрального входу до монастиря зруйновано скульптурну групу пам’яті загиблим у монастирі військовополоненим у роки Другої світової війни.
— Чим зараз займається депутат Домоцький?
— На одній з останніх сесій я зробив усну заяву до правоохоронних органів щодо вивчення за останні три роки діяльності ад¬міністрації Новгород-Сіверського будинку відпочинку «Десна» (зараз КП «Чайка»). Бо протягувалася на сесії ідея про передачу в оренду цього будинку з правом викупу. А це ж історична цінність! Це маєток Судієнка, де бував Пушкін. Ми зупинили цей план.
Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (0)
avatar