реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Одного Француза суд випустив ...до суду

Рішенням судді Новозаводського суду Чернігова Ігоря Шипова Віктора Француза -- брата колишнього голови Козелецької районної державної адміністрації Володимира Француза -- минулого четверга звільнено з-під варти під заставу у 20 тисяч гривень. Кошти внесли адвокат та друзі. Віктор Француз є київським підприємцем, що займається нерухомістю. Був заарештований під час отримання грошей за продаж земельної ділянки дружини -- ці кошти прокурор області А.Василевський трактує як хабар Володимиру Французу. Віктор Француз є інвалідом -- пересувається на п"ятах внаслідок захворювання ахіллесового сухожилля, на його утриманні троє дітей та дружина.

Основного ж звинуваченого -- Володимира Француза з-під варти не звільнено, хоча за нього теж знайшлося б кому внести заставу. Мотив суду: мовляв, посадовець буде тиснути на слідство. Але чому звільняли під заставу свого часу Бориса Колесникова, Івана Різака, Юлію Тимошенко -- вони не здатні були тиснути на слідство? ЧИ просто треба морально додавити Володимира Француза?

Редакція "Сіверщини" зв"язалася з Віктором Французом по телефону. На питання "як почуваєтесь?" невесело пожартував:" Як у тюрмі!" Адже він знову в чотирьох стінах, цього разу лікарняних.

Таким чином, суд продовжив утримання Володимира Француза під вартою. Прокуратура області, попри заяви її керівника, не змогла за два місяці завершити слідство і подати справу до суду.

Натомість прокуратура звернулася до редакції "Сіверщини" з інтересом -- де взявся лист Володимира Француза із СІЗО, що опублікований в газеті за 20 липня? Не вслідкували, прогавили, випустили на свободу неконтрольоване слово... Ай-яй-яй!






Коментарі (0)
avatar